Primul deces de coronavirus în Europa. Italia, ţara din Europa cea mai afectată. 16 cazuri de coronavirus depistate într-o singură zi

Un italian în vârstă de 78 de ani care fusese testat pozitiv la coronavirus a decedat, a anunţat vineri ministrul italian al Sănătăţii. Este primul deces cauzat de coronavirus în Italia. De altfel, Italia este ţara cea mai afectată de coronavirus, oficialii anunţând vineri 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto.

22 feb. 2020, 07:31
Primul deces de coronavirus în Europa. Italia, ţara din Europa cea mai afectată. 16 cazuri de coronavirus depistate într-o singură zi

Bărbatul decedat fusese internat zece zile în Veneţia, în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, a precizat ministrul Roberto Speranza. Anunţarea decesului survine în timp ce toate spaţiile publice au fost închise şi evenimentele sportive şi religioase au fost anulate vineri în Lombardia, o altă regiune din nordul Italiei, din cauza creşterii cazurilor de contaminare.

Citeşte şi: Italia, ţara din Europa cea mai lovită de coronavirus. 16 cazuri depistate într-o singură zi, s-au închis şcolile

În total, 20 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Italia, cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de pneumonie virală care s-a declanşat în China în decembrie.

Şase români de la bordul navei Diamond Princess, aduşi în ţară. Care este starea celor doi români infectaţi cu coronavirus

Şase cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess au fost aduși în țară, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați.

Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.

Ministerul Sănătății va informa cu privire la starea lor de sănătate.

Amintim că, nava de croazieră Diamond Princess se aflată în carantină din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama.