Primul gigolo din România, devenit criminal în serie, a fost eliberat! Când au avut loc oribilele crime

Marian Tiuliumeanu este un caz cu totul aparte. Acesta a ajuns de la gigolo la criminal în serie. După ce a ispășit 20, din cei 30 de ani de pedeapsă, acesta a fost eliberat condiționat.

15 apr. 2023, 18:50
Primul gigolo din România, devenit criminal în serie, a fost eliberat! Când au avut loc oribilele crime

Primul gigolo din România, care s-a dovedit a fi criminal în serie și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, a fost eliberat condiționat cu zece ani mai devreme, de către magistrații Tribunalului Tulcea. După 20 de ani de închisoare, Marian Tiuliumeanu va petrece Paștele în libertate.

Citește și: Fosta amantă a lui Reghe face spectacol pe internet. În ce ipostaze s-a pozat Florentina Raiciu

Marian Tiuliumeanu se trage dintr-o localitate din Tulcea și a trăit de mic într-un mediu nefericit. În jurul acestuia erau comise în mod constant infracțiuni. Ulterior s-a căsătorit la o vârstă extrem de fragedă, însă nu a rămas prea mult timp lângă noua sa familie, ci a decis să plece în străinătate. Acesta i-a spus soției că pleacă în Spania pentru a munci. Planurile lui nu au funcționat așa cum și-ar fi dorit, așa că după o perioadă s-a întors din Spania, la fel de lefter.

Ajuns înapoi în România, acesta a început să meargă din ce în ce mai des la Constanța, unde îi promitea soției că munceste în diverse locuri. Realitatea era cu totul alta. Acesta devenise gigolo. Bărbatul se prostitua, iar clientele le găsea cu ajutorul unor anunțuri de matrimoniale.

Marian Tiuliumeanu avea porecla de „Rechinul”, pornită de la forma nasului. El se împrietenea cu diverse femeie, cele mai multe dintre ele singure și trecute de prima tinerețe, pe care le vrăjea, apoi le jefuia. Pe lângă banii pe care îi fura, primul gigolo din România avea o pasiune pentru telefoanele mobile.

De la gigolo la criminal în serie

În anul 2001, Marian Tiuliumeanu a decis să se mute la București, unde avea să își păstreze stilul de viața. Acesta își petrecea marea majoritate a timpului frecventând locuri populate de hoți și prostituate, iar cea mai mare parte din bani îi câștiga muncind ca gigolo.

La un moment dat, bărbatul a cunoscut o pe prostituata Lucia Sass, care la momentul respectiv aveam 49 de ani. Aceasta locuia singură într un apartament, situat în zona Gării de Nord din București. Femeia nu lucra cu un proxenet, ci singură, și își procura majoritatea clienților la fel ca Marian, prin anunțuri la mica publicitate.

Aceasta îl cunoștea pe Marian și știa și că tulceanul este gigolo. Motiv pentru care atunci când clienții voiau să vină însoțiți de partenere pentru relații sexuale în patru, femeia îl chema și pe Marian cu care împărțea banii la final.

Acest lucru s-a întâmplat și în vara anului 2001. Atunci, un cuplu a fost de acord să plătească 1,5 milioane de lei vechi, iar prostituata îi promisese lui  Marian Tiuliumeanu că urmează să câștige 750.000 de lei. La finalul partidei, Lucia Sass nu și-a ținut promisiunea și i-a dat bărbatului doar 500.000 de lei, pe motiv că actele sexuale au avut loc în casa ei.

Acest lucru nu i-a convenit bărbatului, așa că acesta a bătut-o, a legat-o cu o cordelină de gât și de mâini, cu un nod marinăresc, după care, ca s-o pedepsească, a sugrumat-o, încet, cu un cablu. După ce a omorât-o, i-a luat bani, dar și telefonul mobil, după cum îi era obiceiul.

Bărbatul a făcut uz de telefonul victimei, dând șansa astfel polițiștilor bucureșteni ai Serviciului Omoruri să dea de urma lui. Căutările i-au dus la Constanța, unde au stat de vorbă polițiștii Inspectoratului Județean. Odată ajunși la IPJ Constanța, aceștia au descoperit că exista un dosar de crimă cu autor necunoscut. Ceea ce le-a atras atenția a fost faptul că exista un tipar similar, așadar au tras concluzia că actele tulceanul devenit gigolo ar putea fi autorul și în acest caz.

În dosarul IPJ Constanța era vorba tot despre o prostituată, divorțată, care, precum Lucia Sass, locuia singură. Femeia fusese legată și apoi strangulată în locuința ei din Bulevardul 1 Mai din Constanța. Totuși, până acum anchetatorii nu aveau niciun indiciu legat de identitatea autorului.

Într-un final, polițiștii din Capitală au reuști să îl localizeze și să îl prindă, iar în timpul audierilor acesta a admis faptul că ambele crime au fost comise de el. Bărbatul a fost condamnat definitiv la 30 de ani de detenție.

În cei 20 de ani din pedeapsă pe care i-a ispășit, bărbatul a făcut tot posibilul să se poarte exemplar și să nu creeze probleme. Ba mai mult, și-a numărat, cu mare atenție, toate zilele câștig obținute din muncă și din alte categorii de recompense, astfel că, încă de anul trecut, a început că ceară liberarea condiționată.

La data de 17 noiembrie 2022 acesta a obținut  eliberarea condiționată, după un prim eșec în fața Judecătoriei Tulcea, care îi respinsese inițial cererea. În motivarea deciziei de eliberare a „Rechinului”, magistrații au arătat că acesta a câștigat 1.335 de zile, după ce a mers la școală și a muncit, iar în cei 20 de ani executați, a suferit o singură sancțiune disciplinară.

„Tribunalul Tulcea consideră că petentul-contestator poate fi liberat condiţionat, condițiile impuse de lege fiind îndeplinite, din caracterizarea emisă de Penitenciarul Tulcea rezultând că pe perioada executării pedepsei a avut un comportament corespunzător, a fost recompensat în nu mai puțin de 131 de rânduri, s-a încadrat în programul ordonat al locului de deținere, a participat la activitățile şi programele de reintegrare socială propuse şi a participat la programul de muncă, obținând 3.662 credite și beneficiind de 807 zile câștig ca urmare a muncii prestate”, au explicat judecătorii tulceni care l-au lăsat pe Marian Tiuliumeau să plece acasă.

Citește și: Rezultate LOTO 15 aprilie 2023. Numere câştigătoare la Loto 6 din 49, Joker şi Noroc. Trageri duble de Paşte