Primul judeţ din România în care anul şcolar va începe cu CURSURI ONLINE

Avem deja primul judet în care s-a decis cum va începe scoala. La Galaţi, în unele localităti, copiii vor face doar cursuri online, anunţă România TV. Între timp, premierul a anuntat că scoala va începe sigur pe 14 septembrie, dar nu a precizat dacă elevii vor merge fizic la scoală sau vor face cursuri online.

RomaniaTV.net
06 sept. 2020, 12:08
Primul judeţ din România în care anul şcolar va începe cu CURSURI ONLINE

Luni este o zi importantă pentru elevi şi profesori. Directiile de sănătate publică din tară ar trebui să anunte cum va începe scoala în fiecare judet, în functie de bilantul infectărilor în fiecare localitate.

Galatiul este primul judet din tară în care s-a decis cum vor începe scolile. Comuna Suhurlui este în scenariul rosu: acolo rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, asa că DSP a decis ca elevii să rămână acasă, să facă doar cursuri online.

În alte patru localităti din judet, scoala va începe în scenariul galben, adică elevii vor face prin rotatie ore la scoală si cursuri online. P

roblema este că în tară au apărut deja focare în scoli, asta desi anul scolar nici măcar nu a început.

La Suceava, de exemplu, avem patru profesori din două scoli care au fost depistati pozitiv. Toti angajatii din acele scoli au fost testati.

În Capitală, se discută despre testarea gratuita a tuturor elevilor, profesorilor si a cadrelor medicale. Luni ar putea fi votat acest proiect în Consiliul General.

Premierul nu a exclus însă scenariul scolii online până la 1 octombrie si e posibil ca acest subiect să fie discutat foarte curând în CNSU.

 

Ludovic Orban revine: Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, că autorităţile nu au de gând să amâne începerea şcolii şi că noul an şcolar va începe la 14 septembrie.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. (…) Toți părinții, elevii, părinții trebuie să știe că școala va începe, pentru că educația este un drept fundamental”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Declaraţia premierului vine în contextul în care şeful Executivului spusese vineri că există posibilitatea ca elevii să meargă la fizic la şcoală abia începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online.

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban.

El precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) „, a mai spus premierul.

Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale. „Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare”, a explicat premierul.

Citeşte şi: Dr. Mihai Craiu: „Întrebarea nu e dacă şcoala trebuie să înceapă, ci cum să înceapă în siguranţă”. Când apare pericolul pentru copii