Primul lider liberal care cere explicit demisia lui Florin Cîţu: „PNL are nevoie urgentă de un restart! E timpul sa schimbăm macazul!”

Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart, spune clar Ben Oni Ardelean. Este primul greu din PNL care cere clar demisia lui Florin Cîţu.

31 mart. 2022, 12:21
Primul lider liberal care cere explicit demisia lui Florin Cîţu: „PNL are nevoie urgentă de un restart! E timpul sa schimbăm macazul!”

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă.

Printre cei care îi cer demisia lui Florin Cîţu este şi senatorul Ben Oni Ardelean. Este primul lider PNL care îi cere direct lui Cîţu să plece de la şefia PNL.

Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart! Dezbaterile valorice, strategia și viziunea politică trebuie să cuprindă toate entitățile care contribuie la o gandire politică coerentă, pragmatică și realistă. Suntem obligați să nu ne abatem de la valorile creștin-democrate, având o responsabilitate imensa in fata țării. Bâjbâiala ne va costa pe toți. Trebuie să ne ridicăm de jos și să luptăm mai uniți ca niciodată pentru România! E singura variantă! E timpul sa schimbăm macazul!”, a scris Ben Oni Ardelean, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Gheorghe Falcă, despre tensiunile din PNL şi posibila schimbare a lui Cîţu: Personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar

 

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean spune că partidul are urgent nevoie de un „restart” și de o „schimbare de macaz” și fără să solicite direct  schimbarea din funcție a liderului Florin Cîțu, tot ce afirmă conduce spre această idee.

„Uneori premierul Ciucă este sabotat din interiorul PNL”, a spus Ardelean, joi, la Realitatea Plus. El a acuzat că în partid s-au luat mai multe „decizii incorecte” și că deciziile importante se iau fără „toți actorii” din partid. Liberalul l-a acuzat apoi pe liderul PNL Florin Cîțu că nu și-a respectat unele promisiuni făcute în interiorul partidului.

„Două-trei poze facute in America nu salveaza pe nimeni de explicatiile pe care trebuie sa le dea in fata partidului”, a mai spus deputatul PNL, legat de recenta vizita in SUA a liderului formațiunii.

Ardelean a spus apoi că Florin Cîțu „trebuie să ia o decizie” legată de cariera sa în PNL în baza sondajelor de opinie care îl dau la un scor modest. „Niciun presedinte de partid la final de mandat, nu la inceput, nu a avut asa un scor scazut”, a spus deputatul PNL despre Cîțu. „Trebui sa raspunda cum considera domnia sa ca trebuie sa raspunda in acesta situatie, vizavi de prestatia pe care o are in spatiul public”, a continuat el.

Într-o intervenție la Antena 3, Ben-Oni Ardelean a adăugat, joi, despre Florin Cîțu: „Daca trece lumea pe langa tine ca pe langa un stalp de telegraf, ai o problema”.

Duminică ar urma să fie convocată ședința Consiliului Național al PNL, care să demareze procedura pentru organizarea unui Congres Extraordinar, în cazul în care Cîțu va refuza să demisioneze. Liberalii susțin că, odată cu Florin Cîțu, va pleca din funcție și bunul său prieten, Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Liberalii îi reproșează lui Florin Cîțu proasta gestionare a relației cu partenerii de coaliție, provocarea unui război permanent cu PSD, sabotarea lui Nicolae Ciucă în interiorul Coaliției și nerespectarea parteneriatului cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.