Primul lot din Autostrada Comarnic-Braşov poate fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului. Cum arată acum noul tronson VIDEO

Râșnov-Cristian, primul lot construit din Autostrada Comarnic-Brașov, va fi deschis circulației până la finele anului, estimează reprezentanții Asociației Construim România (ASCORO). Ei au postat joi imagini de pe noul tronson de autostradă.

22 oct. 2020, 11:07
Primul lot din Autostrada Comarnic-Braşov poate fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului. Cum arată acum noul tronson VIDEO

„Stratul de uzură a fost fost așternut deja pe mare mare din acest lot, au fost montați parapeții, și s-au trasat premarcajele. La ultima porțiune, dintre DN 73A și DN 73, care include și pasajul peste DN73A și calea ferată, se lucrează la finalizarea ridicării terasamentului precum și stabilizarea balastului”, detaliază reprezentanții Construim România, citaţi de economica.net.

Ei adaugă că, după discuțiile avute cu reprezentații constructorului, pentru finalizarea acestei porțiuni, dacă viitoarele condiții meteo vor fi favorabile, lucrările pot fi terminate într-o lună de zile. „Așadar, există premisele deschiderii circulației pe acest lot până la sfârșitul anului 2020„, estimează reprezentanții Construim România. Lotul Râșnov-Cristian este inclus și în prognozele ministrului Transporturilor Lucian Bode privind tronsoanele de autostradă care ar mai putea fi inaugurate în acest an, alături de lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda și Centura Bacău, cu primii kilometri de autostradă din Moldova.

Citeşte şi Contractul pentru prima autostradă de munte lansată în România a fost scos la licitaţie

Acest lot din viitoarea autostradă peste Valea Prahovei este construit de firma românească Alpenside, care s-a situat mai multe luni la rând pe primul loc în topul constructorilor, după progresele din șantier, unde s-a lucrat inclusiv noaptea.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.