Primul mort de coronavirus în Marea Britanie. Italia are 148 de decese şi e acum pe locul doi în lume, după China

Un pacient care fusese diagnosticat cu noul coronavirus a devenit joi seara prima persoană din Marea Britanie care a decedat din cauza infectării cu Covid-19.

05 mart. 2020, 17:18
Primul mort de coronavirus în Marea Britanie. Italia are 148 de decese şi e acum pe locul doi în lume, după China

Pacientul fusese diagnosticat cu coronavirus în cursul zilei de miercuri, dar suferea şi de alte afecţiuni. El a murit la Royal Berkshire Hospital, din oraşul Reading.

În acelaşi timp, în doar 48 de ore numărul de infectări cu Covid-19 s-a dublat în Marea Britanie, de la 51 de cazuri ajungându-se acum la un total de 117 (105 în Anglia, şase în Scoţia şi câte trei în Ţara Galilor şi Irlanda de Nord).

Citeşte şi Drama unei românce din Italia, infectată cu coronavirus. Chinurile prin care a trecut înainte să fie diagnosticată

Situaţia rămâne deosebit de gravă şi în Europa continentală. Spre exemplu, în Italia, numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut la 148 şi cel al cazurilor confirmate la 3.858, a anunţat joi Protecţia Civilă italiană, acest nou bilanţ arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire. Numărul persoanelor spitalizate este de 2.141, dintre care 351 sunt la terapie intensivă, în timp ce 1.155 prezintă simptome uşoare, iar 414 sunt considerate vindecate. Precedentul bilanţ, anunţat miercuri, indica 107 morţi şi 3.089 infectări. Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

Citeşte şi Bulgaria nu are niciun caz de coronavirus, dar de vineri închide toate şcolile. Alertă la sud de Dunăre, din cauza unei noi epidemii

Cele mai multe cazuri rămân concentrate în nordul Italiei, respectiv 2.251 în Lombardia, 698 în Emilia Romagna şi 407 în Veneto, dar toate regiunile ţării au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d’Aosta, care până miercuri nu avea niciunul confirmat.

De asemenea, Franța a înregistat cel mai mare număr de infecții cu coronavirus într-o singură zi. Au fost confirmate 92 de cazuri noi, iar două persoane au murit, numărul deceselor crescând astfel la şase. Creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 între miercuri şi joi este cea mai semnificativă înregistrată de la o zi la alta în Franţa, coronavirusul fiind acum semnalat în toate regiunile metropolitane ale acestei ţări (377 cazuri, în total), care este, după Italia, cea mai afectată de răspândirea coronavirusului, fiind urmată de Germania, cu 349 de cazuri.