Primul record mondial de la JO 2012, marcat de Google printr-un logo special

Performanţa sud-coreeanului Im Dong Hyun, care aproape orb a reuşit să doboare recordul mondial la tir cu arcul, este marcată în mod special pe internet

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 10:12
Primul record mondial de la JO 2012, marcat de Google printr-un logo special

După ce vineri a marcat deschiderea JO 2012 printr-un logo special, Google i-a rezervat şi sâmbătă un spaţiu special celui mai important eveniment al planetei. Recordul mondial stabilit în proba de tir cu arcul, de un sud-coreean cu deficienţe de vedere, i-a făcut pe cei de la Google să creeze un nou logo special

Arcaşul sud-coreean Im Dong Hyun a stabilit primul record mondial la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, vineri dimineaţă, când a înregistrat 699 de puncte în 72 de săgeţi, în primul tur al probei de tir cu arcul, el ajutând Coreea de Sud să stabilească un record şi în concursul pe echipe.

Im Dong Hyun deţinea şi precedentul record mondial, din mai 2012, cu 696 de puncte. Sportivul sud-coreean este aproape orb, având o acuitate vizuală de 1/10 la ochiul stâng şi 2/10 la ochiul drept. În concursul pe echipe, cei trei arcaşi sud-coreeni, Im Dong Hyun, Kim Bubmin et Oh Jin Hyek, au reuşit 2.087 puncte, faţă de 2.069 cât era precedentul record.

Im Dong Hyun, campion olimpic cu echipa la Beijing şi Atena, are în palmares şi patru titluri mondiale şi este de patru ori campion al Asiei.