Primul român vaccinat în SUA, un asistent medical din Sibiu: „A fost emoţionant”

Primul român vaccinat în SUA este Nicolae Narcis Paștiu, un asistent medical din Sibiu. Bărbatul în vârstă de 42 de ani specializat în cardio-toracică și transplant de inimă, a vrut să fie în prima linie, solicitând să fie transferat în unitățile COVID-19, unde a activat în perioada martie-mai. Ulterior, sibianul a ajutat ocazional.

29 dec. 2020, 20:41
Primul român vaccinat în SUA, un asistent medical din Sibiu: „A fost emoţionant”
Primul român vaccinat în SUA este Nicolae Narcis Paștiu, un asistent medical din Sibiu

Primul român vaccinat în SUA consideră că vaccinul este cel care va pune capăt problemelor declanșate de pandemie, informează turnulsfatului.ro. Bărbatul este printre primele 50 de persoane din Statele Unite ale Americii care au  fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Am primit vaccinul Pfizer BioNTech. Nu am avut simptome adverse. Doar disconfort tipic pentru o zi sau două. Pot să spun că a fost emoționant să primesc vaccinul, nu din teamă, ci din bucurie. Am văzut și participat la scene de o tristețe greu de explicat. Asta e o soluție mult așteptată. O să iau a doua doză pe 4 sau 5 ianuarie”, a povestit acesta.

Citeşte şi: Lockdown şi în ianuarie: „Nu este acceptabil ca lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”

Primul român vaccinat în SUA

De asemenea, acesta este convins că vaccinul este cel care va pune capăt pandemiei de coronavirus și problemelor declanșate de acesta.

Împreună cu colegii suntem optimiști și entuziasmați să avem un răspuns pandemiei. Îmi doresc o revenire la normal și o vizită la Sibiu în 2021.

M-am stabilit la New York acum 20 de ani. Am crescut în Sibiu și am familia acolo. Tatăl meu s-a pensionat de la unitatea de pompieri din Sibiu. Crescând în jurul unității am fost fascinat de ambulanțele SMURD din Sibiu. Țin legătura cu țara, cu prietenii și familia de acolo. Și bineînțeles că și votez (la secția consulară) la toate alegerile din România.

Aveam planificată o vizită la Sibiu în septembrie, care nu s-a materializat din cauza pandemiei. Sper ca cetățenii români să urmeze oamenii de știință ca să punem capăt pandemiei. Am văzut scene inimaginabile și nu doresc să ne întoarcem acolo. Îmi doresc să pot veni din nou la Sibiu la o cafea «pe centru»”, a mai susținut acesta.

Citeşte şi: Bilanţul vaccinării anti-COVID 29 decembrie 2020. Doar 700 de persoane vaccinate în a treia zi