Primul sondaj după starea de urgenţă. Luptă strânsă între PNL şi PSD pentru Primăria Capitalei

Cel mai recent sondaj realizat în Bucureşti după criza de coronavirus a fost publicat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS). Cercetarea sociologică arată o luptă strânsă între PNL și PSD pentru întâietate, dar și un joc foarte interesant în lupta pentru funcția de primar general al Capitalei.

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 10:10

Potrivit datelor PNL și PSD împart primul loc cu câte 30 de procente fiecare. Ele sunt urmate la mare distanță de Alianța 2020 USR+PLUS cu 17%, PMP cu 7%, Pro România cu 6% și ALDE cu 5%.

Citeşte şi: Traian Băsescu, soluţia pentru a pune capăt scandalului PSD – PNL privind starea de alertă. „Se poate rezolva în 30 de minute”

Întrebați cu cine ar vota în cazul în care s-ar forma două mari alianțe pentru a-i susține pe Gabriela Firea (STÂNGA) și Nicușor Dan (DREAPTA) în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei, 44% susțin că ar vota pentru actualul primar general, în timp ce 40 ar pune ștampila pe candidatul susținut de PNL.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-12 iunie pe un eșantion reprezentativ de 850 de respondenți cu o marjă de eroare de 3,4% la un nivel de încredere de 95% prin Computer Assisted Tepelhone Interviewing.