Primul Târg de Crăciun din Capitală se deschide joi, în sectorul 6. Accesul este gratuit

Primarul Sectorului 6 al Capitalei anunţă că joi, 25 noiembrie, se deschide târgul de Crăciun organizat în Parcul Drumul Taberei. Acesta este primul târg de Crăciun care se deschide anul acesta în Capitală. Tot joi se aprinde şi iluminatul festiv pe străzile din sectorul 6.

24 nov. 2021, 13:51
Primul Târg de Crăciun din Capitală se deschide joi, în sectorul 6. Accesul este gratuit
Primul Târg de Crăciun din Capitală se deschide joi, în sectorul 6. Accesul este gratuit

Primul Târg de Crăciun din Capitală se deschide joi, în sectorul 6. Ciprian Ciucu a anunţat că Târgul de Crăciun organizat în Parcul Drumul Taberei – ”West Side Christmas Market” – se deschide pe 25 noiembrie, la ora 18.00. Două târguri mai mici vor fi organizate în cartierele Crângași și Militari.

Primul Târg de Crăciun din Capitală se deschide joi, în sectorul 6

„Ne pregătim să vă facem sărbătorile frumoase.În Parcul Drumul Taberei amenajările sunt în toi pentru prima ediție a „West Side Christmas Market”. Este primul târg de Crăciun care se va deschide anul acesta in Bucuresti.

Așa ca va așteptam, joi, 25 noiembrie, cu mic cu mare, la inaugurare, începând cu ora 18.00. De la ora 19.00 va fi aprins iluminatul festiv, când întregul sector va îmbracă haina de sărbătoare.

Citeşte şi S-a deschis primul târg de Crăciun din ţară! Peste o mie de produse dedicate Sărbătorilor de iarnă

Am văzut că în alte orașe există versiuni mai mici de astfel de târguri în diferite piațete sau locuri în care se amenajează spații care comercializează felurite mâncăruri și băuturi tradiționale. Începând cu anul acesta testăm și noi aceasta abordare. Începem cu două locuri, în cartierul Militari în parcarea de lângă complexul Sir și în zona Crângași/Giulești în parcarea de vizavi de piața Crângași. Îmi propun ca pentru anul viitor să creștem numărul acestora.

Intrarea va fi gratuită, costurile de organizare sunt suportate din taxele comercianților.

P.S. Vom avea și patinoar!”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

Târgul din Parcul Drumul Taberei este organizat în cuva lacului de agrement. ”West Side Christmas Market” va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită, dar pe bază de certificat verde.

”Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Cei mici vor putea face plimbări cu trenulețul și se vor da în carusel. Din peisajul de la ”West Side Christmas Market” nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și alte bucate tradiționale savuroase, pe care le veți găsi aburinde, la cele zece food truck-uri. De asemenea, 30 de căsuțe împodobite vor fi deschise pentru ca voi să vă găsiți inspirația pentru cele mai șic cadouri. Meșterii vin și ei cu noua colecție de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad”, a transmis Primăria Sector 6.

Tot pe 25 noiembrie, în sectorul 6 vor fi deschise alte două târguri de Crăciun, unul în zona Complexului Comercial Sir și altul în parcarea aflată vizavi de Piața Crângași, unde, pe lângă celebrele căsuțe din lemn, va fi amenajat și un restaurant cu bucate tradiționale.

Şi aici accesul este liber, fără taxă sau certificat verde.

Citeşte şi Cât costă un brad natural de Crăciun, în 2021. Au apărut deja primele oferte

Târg de Crăciun în Timişoara. Vor avea voie doar persoanele cu certificat verde

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că la Târgul de Crăciun de la Timişoara se va putea intra cu certificat digital european COVID-19, excepţie fac zonele unde se va amplasa bradul şi cele dedicate copiilor. În Piaţa Victoriei va fi amplasat şi un brad modular înalt de 12 metri. De Revelion a fost pregătit ”Dialogul pianelor”.

„Vor fi delimitate două zone, una de la patinoarul din faţă Operei până la Modex, şi alta în Piaţă Libertăţii, în zona scenei şi a căsuţelor, unde se va putea intra doar pe baza Certificatului Verde. Practic, vor fi două intrări, unde oamenii vor fi verificaţi, se va scana certificatul. Că să delimităm zonele acestea cât mai restrâns, căsuţele care erau prevăzute a fi amplasate vizavi de Palatul Lloyd au fost mutate la Modex, acolo unde, iniţial, trebuia să fie un parc de distracţii, pe care l-am limitat la un ringispil.

Pe de altă parte, pe strada Mărăşeşti, unde vor fi amplasate standurile cu mâncare şi se mănâncă la faţă locului, nu va fi delimitat perimetrul şi nu va există o persoană din partea organizatorilor care să verifice certificatele verzi, ci este obligaţia fiecărui comerciant să facă acest lucru”, a declarat directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, potrivit News.ro.

Târgul de Crăciun de la Timişoara se va deschide în 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, la orele 18.00, când va fi aprins şi iluminatul festiv, şi se va desfăşura până în 15 ianuarie 2022.

Şi la pentru accesul la târgul de Crăciun de la Sibiu este nevoie de certificat verde. Acesta se deschide vineri şi va funcţiona până pe 2 ianuarie. Târgul va fi deschis între orele 11.00 şi 21.00, începând de vineri, până în 2 ianuarie.

„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Faţă de anii precedenţi, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unui perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanţilor. Accesul se va face în baza certificatului verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.