Primul transport cu donaţii de medicamente ajunge, marţi, în judeţele Buzău şi Vrancea

Primul transport cu donaţii de medicamente, de la Antibiotice Iaşi, ajunge, marţi, în judeţele Buzău şi Vrancea, gestionarea şi distribuţia ajutoarelor făcându-se doar de către Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 10:51
Primul transport cu donaţii de medicamente ajunge, marţi, în judeţele Buzău şi Vrancea

În cele două judeţe va ajunge un camion cu medicamente, din categoriile antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, pentru boli cardiovasculare, în valoare de peste 100.000 lei, donate de către compania Antibiotice Iaşi, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Donaţia va ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele Vrancea şi Buzău care, conform evaluărilor realizate, le va distribui unităţilor sanitare în funcţie de necesităţi.

Transportul este asigurat, gratuit, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a făcut, duminică, un apel către producătorii de medicamente de a sprijini prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase autoriăţile din judeţele afectate de ninsori şi temperaturi scăzute.

Până în prezent, au mai răspuns solicitării autorităţilor societăţile Terapia Cluj- Napoca, Novartis, Biofarm.

Potrivit MS, toţi cei care doresc să se implice în această acţiune pot transmite listele cu medicamentele ce urmează a fi donate la Direcţia de Asistenţă Medicală şi Politici Publice de Sănătate din cadrul ministerului. Ministerul Sănătăţii mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat sau care se vor implica în această acţiune.