Principele Nicolae al României îşi botează fiul. Ce nume va purta strănepotul Regelui Mihai

Principele Nicolae al României a anunţat că îşi botează fiul la Catedrala Încoronării din Alba Iulia peste 10 zile.

08 iun. 2022, 20:41
Principele Nicolae al României îşi botează fiul. Ce nume va purta strănepotul Regelui Mihai

Principele Nicolae al României a precizat că fiul său va primi, la creştinare, numele de Mihai, cel purtat de Suveranul României.

„Botezul lui Mihai al României

Nicolae al României și Alina-Maria a României sunt încântați să anunțe săvârșirea Tainei Sfântului Botez fiului lor, Mihai, la Catedrala încoronării din Alba lulia, în data de 18 iunie 2022, ora 11.00.

Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepție la care vor participa invitați din România și de peste hotare.

NIHIL SINE DEO!”, a scris Nicolae al României pe pagina personală de Facebook.

Pe 15 aprilie 2022, Alina Maria de România a născut primul ei băiat, la Spitalul Polizu din București. Strănepotul Regelui Mihai I al României a venit pe lume la ora 2 dimineaţa. „Soția mea, Alina Maria, și fiul nostru sunt sănătoși”, a spus Nicolas în comunicatul său de presă publicat după naștere.

Mihai s-a născut în Vinerea Mare a calendarului catolic. Tot la apropierea Paștelui, în 1990, Regele Mihai I avea să se întoarcă pentru prima dată în România, după 45 de ani de exil. Împiedicat să-și obțină viza, întoarcerea Regelui Mihai a avut loc în cele din urmă în decembrie 1990, de Crăciun.

„Astăzi toată familia noastră este plină de bucurie în acest moment special. Mulțumim tuturor celor care ne însoțesc pentru dragostea și entuziasmul lor ”, continuă Nicolas.

Pe 7 noiembrie 2020, Nicolas și Alina Maria și-au întâmpinat primul copil, Maria-Alexandra de România. Cuplul s-a căsătorit civil în octombrie 2017 în Cornwall, iar religios, în România, în 2018. Nicolae al României este și tatăl unei fiice născute în 2016.

În vârstă de 37 de ani, Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este nepotul cel mai vârstnic al Regelui Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Adus în România de Principesa Margareta, care l-a susținut financiar și în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română și a participat la activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile.

Printr-un document semnat de Rege la 1 august 2015 și intrat în vigoare, Principelui Nicolae i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Citeşte şi: Cum a fost primit prinţul Charles de către verişoara sa, Majestatea Sa Margareta GALERIE FOTO