Prinţul Andrew renunţă la îndatoririle publice din cauza unor „perturbări majore”

Prinţul Andrew, al cărui nume a fost implicat în afacerea Epstein, a anunţat miercuri că renunţă la îndatoririle publice, ca urmare a ''perturbărilor majore'' provocate activităţilor familiei regale şi propriilor sale activităţi caritabile de atenţia acordată relaţiilor sale cu finanţistul pedofil american, relatează Reuters şi dpa.

20 nov. 2019, 19:41
Prinţul Andrew renunţă la îndatoririle publice din cauza unor „perturbări majore”

Prinţul Andrew, al doilea fiu al reginei Angliei, Elisabeta a II-a, a menţionat într-un comunicat că renunţă la îndatoririle publice pentru „viitorul previzibil” şi că a obţinut permisiunea mamei sale în acest sens. „Desigur, sunt dispus să ajut toate agenţiile de aplicare a legii în anchetele lor, dacă va fi necesar”, a adăugat prinţul.

Virginia Roberts, una din reclamantele din afacerea Epstein, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri la New York şi pe insula privată a omului de afaceri american din Caraibe. Într-un interviu acordat BBC difuzat săptămâna trecută, prinţul Andrew a afirmat că nu-şi aminteşte să se fi întâlnit cu Roberts, potrivit Agerpres.

Jeffrey Epstein a murit pe 10 august în celula sa din închisoarea newyorkeză în care era încarcerat, rezultatele autopsiei confirmând o sinucidere prin spânzurătoare.

Palatul Buckingham a dezminţit în mai multe rânduri orice comportament inadecvat din partea prinţului Andrew.