Prinţul Charles are o maşină care merge cu vin şi zer de brânză. Moştenitorul tronului Marii Britanii se alătură Gretei Thunberg şi le cere liderilor lumii să ia măsuri pentru protecţia mediului

Prinţul Charles a declarat într-un interviu pentru BBC că înţelege frustrarea activiştilor de mediu şi că speră ca liderii aşteptaţi la summit-ul COP26 de la Glasgow să ia măsuri ambiţioase împotriva schimbărilor climatice, nu doar să vorbească despre acestea.

11 oct. 2021, 21:41
Prinţul Charles are o maşină care merge cu vin şi zer de brânză. Moştenitorul tronului Marii Britanii se alătură Gretei Thunberg şi le cere liderilor lumii să ia măsuri pentru protecţia mediului

Prinţul Charles spune că înţelege criticile activistei de mediu Greta Thunberg împotriva politicienilor, pe care îi acuză că rămân impasibili în faţa urgenţei climatice. „Toţi aceşti tineri au impresia că nu se întâmplă nimic, aşa că, desigur, sunt frustraţi„, a declarat prinţul Charles, pentru BBC.

El a adăugat că a înţeles de ce grupuri ecologiste precum Extinction Rebellion protestează şi blochează drumurile, acţiuni condamnate de guvernul britanic. „Înţeleg pe deplin frustrarea, dificultatea este să ştii cum să direcţionezi această frustrare într-un mod mai constructiv mai degrabă decât distructiv„, a precizat el.

Interesat de mult timp de problemele legate de mediu, Charles, în vârstă de 72 de ani, şi-a exprimat îngrijorarea că liderii internaţionali care se vor întâlni începând din 31 octombrie la Glasgow, cu ocazia COP26, vor „vorbi doar” , în loc să ia măsuri pentru a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

Citeşte şi Străinii care s-au îndrăgostit de România: Prinţul Charles, Henry Berthelot, Pavel Kiseleff

„Problema este să acţionezi la faţa locului”, a declarat prinţul Charles, care va călători la COP26 împreună cu mama sa, regina Elisabeta a II-a. El a avertizat că impactul va fi „catastrofal” dacă nu vor fi luate măsuri ambiţioase. „Începe deja să fie catastrofal, deoarece nimic din natură nu poate supravieţui presiunii create de aceste condiţii meteorologice extreme„, a subliniat Charles, citat de The Independent.

În timpul acestui interviu, prinţul de Wales a vorbit şi despre eforturile sale de a-şi reduce amprenta de carbon, explicând că nu mănâncă nici carne nici peşte două zile pe săptămână şi că şi-a redus consumul de produse lactate. „Dacă mai mulţi oameni ar face acest lucru, ar fi redusă mult presiunea asupra mediului înconjurător„, a spus el.

Citeşte şi Furtună la Palatul Buckingham, planul secret ce va fi activat la moartea Reginei Elisabeta a II-a a apărut în presă. Ce prevede „Operaţiunea London Bridge”

Prinţul Charles a povestit totodată că maşina sa, un Aston Martin pe care îl deţine de peste 50 de ani, a fost modificată pentru a funcţiona cu ceea ce a descris drept „un surplus de vin alb englezesc şi de zer din procesul de fabricare a brânzeturilor„. Maşina funcţionează cu un amestec compus din 85% bioetanol şi 15% benzină fără plumb.

De la semnarea Acordului de la Paris în 2015, tranziţia către o economie şi o energie mai curate a progresat, dar prea încet pentru a limita încălzirea la 2 grade Celsius, nemaivorbind de 1,5 grade Celsius, comparativ cu sfârşitul secolului al XIX-lea.


loading...