Prinţul Charles încasează aproape 1 milion de lire anual de la locuitorii comitatului Cornwall care mor fără testament

Publicat: Joi, 02 Iulie 2020 17:07 // Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020 17:07 // Sursa: romaniatv.net

Prinţul de Wales a strâns într-un an mai mult de un milion de lire sterline de pe urma locuitorilor comitatului Cornawall, al cărui duce este, datorită legilor arhaice neabrogate.

Prinţul Charles, ca duce de Cornwall, a primit 826.000 de lire de la rezidenţi decedaţi fără a lăsa în urmă un testament sau de la afaceri dizolvate, care nu au fost revendicate, în anul fiscal 2019, arată The Telegraph, care a publicat şi datele contabile. 

Aceleaşi date arată că veniturile prinţului din comitat au crescut la 22 de milioane de lire, deşi este de aşteptat ca acestea să scadă, din pricina prăbuşirii preţului imobiliarelor din pricina crizei COVID 19.

Când rezidenţii din comitatul Cornwall mor fără să aibă un testament sau fără să aibă moştenitori, proprietăţile lor trec în proprietatea Ducelui de Cornwall, Prinţul Charles, conform legilor care reglementează regimul bunurilor nerevendicate, care datează de la mijlocul secolului XIX, din timpul domniei Regelui William IV.

În mare parte din Anglia şi Ţara Galilor, bunurile nerevendicate ajung în cele din urmă în proprietatea Coroanei. Aceste sume au fost folosite pentru a plăti pensii onorifice şi alte venituri pentru servicii aduse Coroanei.

Prinţul Charles ţine o perioadă aceşti bani, pentru a plăti eventuali moştenotori neidentificaţi iniţial care ar putea apărea, apoi sunt vărsaţi în Fondul Bunăvoinţei, de unde sunt direcţionaţi către diverse cauze caritabile. 

În anul calendaristic 2019, fondul a făcut donaţii în valoare de 850.000 de lire.

Citeşte şi: MAE intervine în scandalul cozilor kilometrice de la intrarea în Grecia. S-a cerut deschiderea mai multor vămi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cornwall duce Prinţul Charles
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H