MAE intervine în scandalul cozilor kilometrice de la intrarea în Grecia. S-a cerut deschiderea mai multor vămi

Ministerul de Externe a anunţat că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele membre UE, la intrarea în Grecia. Cozi kilometrice s-au format la Kulata – Promachonas, singurul punct de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia. Autorităţile elene caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 11:07
MAE intervine în scandalul cozilor kilometrice de la intrarea în Grecia. S-a cerut deschiderea mai multor vămi

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul său elen, Nikos Dendias, despre situaţia cu care se confruntă cetăţenii români aflaţi în tranzit către Grecia.

Conform Ministerul Afacerilor externe (MAE), Aurescu a făcut apel pentru găsirea unor soluţii pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră şi a sugerat deschiderea şi altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

„În context, a menţionat ponderea importantă a turiştilor români în Grecia şi necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru ca aceştia să poată ajunge în cele mai bune condiţii la locul de petrecere a vacanţei. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a întreprins de urgenţă demersuri pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât şi pe lângă Ambasada Greciei la Bucureşti, solicitând autorităţilor elene identificarea rapidă a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas”, a anunţat MAE.

AGLOMERAŢIE la singurul punct de trecere a frontierei din Bulgaria spre Grecia. Sunt COZI de maşini pe mai mulţi kilometri

Oficialii eleni au precizat că iau măsuri pentru a fluidiza circulaţia în punctul de trecere a frontierei, inclusiv prin stabilirea de controale comune cu autorităţile bulgare.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

Vacanţă în Grecia în timpul pandemiei de coronavirus. FORMULARUL online care trebuie completat începând de la 1 iulie

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români.

Important pentru românii care merg cu maşina în concediu în Grecia. Se închid puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria