Prințul Harry și Megan Markle au fost evacuați! Mai mult, prințul Harry nu mai poate acționa în calitate de consilier de stat

După ce au fost somați să părăsească reședința regală din Anglia, prințul Harry și Megan Markle au fost evacuați. Informația a fost confirmată, în mod oficial, chiar de un reprezentant al Casei Regale. Mai mult, prințul Harry pierde și un rol important, din cauza faptului că nu mai are reședință regală în Marea Britanie.

30 iun. 2023, 11:55
Prințul Harry și Megan Markle au fost evacuați! Mai mult, prințul Harry nu mai poate acționa în calitate de consilier de stat

Prințul Harry și Megan Markle au fost evacuați! Cei doi au locuit timp de șase luni la Frogmore Cottage, reședința fiind un cadou oferit de regretata regină Elisabeta a II-a în 2018, ca dar de nuntă.

Informația conform căreia cuplul a fost evacuat este una oficială, confirmată chiar de reprezentanții familiei regale. „Putem confirma că ducele şi ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage”, a declarat Sir Michael Stevens, trezorierul regelui Charles.

Citește și Un celebru prezentator TV aruncă bomba: ”Harry și Meghan se vor despărți în cinci ani, iar el se va întoarce în Marea Britanie”

Evacuarea de la Frogmore Cottage are și urmări importante pentru prințul Harry, care poate pierde un rol regal important, din această cauză.  ”Cel mai important aspect în ceea ce-l privește pe Harry este că aceasta înseamnă că nu mai poate acționa în calitate de consilier de stat. Acest lucru este extrem de important pentru că, în teorie, el avea dreptul, în cazul în care regele ar fi incapabil, să facă acest lucru. Deși nu mai este un membru al familiei regale în activitate, el încă avea acest drept, iar prin faptul că nu are o reședință în Marea Britanie, acum a irosit această oportunitate”, a declarat comentatorul regal Richard Fitzwilliams, citat de The Independent.

Citește și  Harry a recunoscut că a consumat în mod regulat droguri în adolescenţă: ”M-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”

Cabana Frogmore, în care au locuit prințul Harry și Megan Markel are cinci paturi, de clasa a II-a și a primit o renovare de 2,4 milioane de lire sterline din partea familiei Sussex. Acum, domeniul va fi închiriat, cel mai probabil. Inițial, regele Charles ar fi dorit ca la Frogmore Cottage să locuiască prințul Andrew, căzut în dizgrația familiei regale după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Prințul Andrew nu a agreat însă această idee, el având contract pentru a locui la Royal Lodge, un conac luxos cu 30 de camere din Marele Parc Windsor.