Prințul Harry şi Meghan nu renunţă la războiul cu presa din Marea Britanie. Ameninţă cu procese inclusiv postul BBC

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, continuă "războiul" declarat împotriva publicaţiilor din Marea Britanie. Ei au ameninţat postul BBC cu o acţiune în instanţă pe motiv că a publicat "informaţii false şi defăimătoare" într-o ştire despre prenumele Lilibet dat fiicei lor care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute.

09 iun. 2021, 23:55
Prințul Harry şi Meghan nu renunţă la războiul cu presa din Marea Britanie. Ameninţă cu procese inclusiv postul BBC

Prințul Harry şi Meghan nu renunţă la războiul cu presa din Marea Britanie. Disputa se poartă în jurul unui subiect inedit: dacă Prinţul Harry şi Meghan i-au cerut sau nu permisiunea Reginei Elisabeta a II-a de a folosi porecla din copilărie „Lilibet” ca prenume oficial al fiicei lor.

Revista americană Variety citată de Agerpres scrie că „Lilibet” era numele folosit în cadru privat de tatăl Reginei şi de soţul ei, Prinţul Philip. În timpul funeraliilor prinţului Philip din luna aprilie,  o notă de mână scrisă de regina Marii Britanii, ce însoţea o coroană funerară depusă pe sicriul defunctului, era semnată „Lilibet”, precizează presa britanică.

Unele publicaţii au relatat iniţial că Harry şi Meghan au consultat-o pe Regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Chiar şi în aceste condiţii, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această privinţă, după cum a precizat „o sursă de la palat”.

Jurnalistul britanic Jonny Dymond a inclus în reportajul său şi o dezminţire primită de la purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex. „Ducele a vorbit cu familia lui înainte de a face acel anunţ – de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei regale cu care a vorbit la telefon. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa că va putea să îi acorde fiicei sale prenumele Lilibet, în onorarea reginei. Dacă ea nu ar fi susţinut ideea, ei nu ar fi folosit acest prenume”.

Citeşte şi: Prinţul Harry şi Meghan Markle anunţă naşterea celui de-al doilea copil, o fetiţă numită Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Prințul Harry şi Meghan acuză BBC de publicarea de „informaţii false”

În condiţiile în care şi alte companii media au preluat articolul publicat de BBC, Prințul Harry şi Meghan au luat legătura cu cabinetul de avocatură Schillings din Londra pentru a solicita trimiterea unei scrisori legale de avertizare. Grupul BBC a fost acuzat de publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare”.

Scrisoarea legală de avertizare reprezintă o nouă lovitură primită de BBC în ceea ce priveşte relaţiile sale cu familia regală britanică, după ce imaginea publică a grupului media a fost afectată de acuzaţii conform cărora unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi ai săi, Martin Bashir, a folosit documente false pentru a o convinge pe mama prinţului Harry, prinţesa Diana, să îi acorde un interviu, devenit ulterior celebru după ce a fost difuzat în emisiunea „Panorama”. O anchetă externă, care s-a încheiat luna trecută, a ajuns la concluzia că BBC „nu a îndeplinit standardele înalte de integritate şi transparenţă care reprezintă semnul său distinctiv”, referindu-se la comportamentul adoptat de jurnaliştii acestui grup media pentru a obţine interviul cu prinţesa de Wales.

Citeşte şi: Apar detalii picante din viaţa amoroasă a lui Meghan Markle. Dezvăluirile surprinzătoare făcute de iubitul din adolescenţă: Ne-am cunoscut într-o tabără de vară!


loading...
Partenerii noștri