Prinţul Paul se luptă pentru terenuri la Curtea Constituţională

Lupta prinţului Paul pe terenurile pe care le revendică de la stat ajunge la CCR. Acesta cere magistraţilor Curţii ajutor pentru a pune mai repede mâna pe 57 de mii de metri pătraţi din fosta fermă regală Băneasa, dar şi pe anumite despăgubiri, transmite România TV.

22 mai 2014, 07:14
Prinţul Paul se luptă pentru terenuri la Curtea Constituţională

Nepotul regelui Carol II a ridicat la CCR o serie de excepţii de neconstituţionalitate la Legea retrocedărilor prin care cere soluţionare mai rapidă de către instanţele de judecată a cererilor sale de retrocedare.

Terenurile şi clădirile pe care le revendică au aparţinut fostei ferme regale de la Băneasa şi acum sunt în proprietatea Institutului „Matei Cantacuzino”, a Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor şi ROMATSA. Prinţul Paul a obţinut deja o parte din aceste terenuri a căror valoare este estimată la câteva zeci de milioane de euro.

În luna iulie a anului trecut, prinţul Paul a dat în judecată Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii şi alte instituţii, cerând restituirea a 57.370 de metri pătraţi din fosta Fermă Regală Băneasa şi plata unor despăgubiri pentru 25.642,96 metri pătraţi din aceeaşi proprietate.

El a deschis trei procese la Tribunalul Bucureşti, pentru restituirea unei părţi dintr-un teren situat în Sectorul 1 Bucureşti, pe care a fost Ferma Regală Băneasa, şi acordarea unor despăgubiri pentru o parte din aceeaşi proprietate.