Prinţul Paul şi Remus Truică rămân sub control judiciar în Dosarul „Ferma Băneasa”

Prinţul Paul şi Remus Truică s-au prezentat, marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi au cerut judecătorilor să le ridice măsura controlului judiciar şi să nu mai aibă nicio restricție chiar dacă sunt acuzați de corupţie în dosarul Ferma Băneasa. Magistraţii au respins însă solicitările.

27 dec. 2016, 17:08
Prinţul Paul şi Remus Truică rămân sub control judiciar în Dosarul „Ferma Băneasa”

Instanţa a admis contestaţia procurorilor la hotărârea Curţii de Apel Braşov prin care era ridicată măsura controlului judiciar pentru Remus Truică şi Paul al României. Totuşi, judecătorii au fost de acord cu ridicarea aceleiaşi măsuri pentru Dan Andronic.

Judecătorii „desfiinteaza in parte incheierea atacata numai in ce priveste dispozitia referitoare la modificarea măsurii preventive a controlului judiciar instituit fatabde inculpatii Truica si Paul privind inlaturarea obligatiei acestora de a nu parasi limita teritorială a României decat cu încuviințarea prealabila a organului judiciar in fața caruia se afla dosarul”, se arată în minuta încheiată la finalul şedinţei de judecată. „Menține masura preventiva a controlului judiciar cu toate obligațiile impuse inculpaților Truica si Paul inclusiv obligarea acestora de a nu parasi limita teritorială a României”, potrivit documentului.

Curtea de apel Braşov a stabilit, săptămâna trecută, că jurnalistul Dan Andronic nu se mai află sub control judiciar în dosarul Ferma Băneasa. Judecătorii au modificat cu această ocazie şi măsura controlului judiciar pentru Remus Truică şi Paul al României, în sensul aceştia pot părăsi ţara cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. 

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în dosarul Ferma Băneasa. Remus Truică este învinuit de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, iar Prințul Paul pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată.

CITEŞTE ŞI: Prinţul Paul revendică iar castelul Peleş şi ferma Băneasa