Prinţul Paul şi Remus Truică rămân în arest la domiciliu. Jurnalistul Dan Andronic, sub control judiciar. UPDATE

Judecătorii Înaltei Curţi au decis să menţină măsurile preventive dictate împotriva omului de afaceri Remus Truică şi a prinţului Paul. Cei doi inculpaţi din dosarul Ferma Băneasa îşi vor petrece Sărbătorile în arest la domiciliu, deşi procurorii au cerut să fie arestaţi preventiv. Magistraţii au dispus ca şi în cazul jurnalistului Dan Andronic să se menţină măsura anterioră şi anume cea de control judiciar.

21 dec. 2015, 07:30
Prinţul Paul şi Remus Truică rămân în arest la domiciliu. Jurnalistul Dan Andronic, sub control judiciar. UPDATE

Remus Truică și avocatul Robert Roșu rămân în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu sub control judiciar, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, după cum a decis luni Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Instanţa supremă a dat luni o decizie definitivă privind cererea DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov. Hotărârea instanţei a fost să menţină măsurile dictate în primă fază, prin urmare Remus Truică, prinţul Paul şi avocatul Robert Roşu vor petrece sărbătorile în arest la domiciliu.

Remus Truică a fost citat de procurorii DNA Braşov să se prezinte luni la sediul central al DNA din Bucureşti, pentru noi acte procedurale în dosarul în care omul de afaceri a fost pus sub învinuire pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Remus Truică a ajuns marţi dimineaţa, în jurul orei 9.00, pentru a fi audiat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi înainte ca magistraţii să pronunţe decizia definitivă în cazul cererii DNA de arestare preventivă a sa.

Instanța Supremă a judecat vineri contestația DNA, dar și a celor cinci inculpați — Remus Truică, Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Marcovici și Lucian Mateescu, împotriva măsurilor preventive dispuse de instanța inferioară, însă a decis să amâne pronunțarea pentru luni.

Citeşte şi: Motivare: Arestul la domiciliu, SUFICIENT pentru Truică şi prinţul Paul. Nu sunt probe că s-ar sustrage anchetei

De asemenea, tot pentru luni, ÎCCJ a amânat pronunțarea privind contestația DNA la decizia instanței din Brașov de a-l plasa în arest la domiciliu pe prințul Paul.

La sosire la Instanța Supremă, prințul Paul a declarat că are încredere în justiția din România, iar Remus Truică a spus că are emoții în legătură cu o eventuală decizie de arestare preventivă.

În acest dosar, mai sunt implicați și avocatul Robert Roșu, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

ÎCCJ judecă, într-un proces separat, contestația DNA la decizia instanței din Brașov de a-l plasa în arest la domiciliu pe prințul Paul.

Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Brașov a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaților din acest dosar, judecătorii stabilind ca Remus Truică și Robert Roșu să stea în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu să fie cercetați sub control judiciar.

Ulterior, pe 12 decembrie, Curtea de Apel Brașov a respins și cererea DNA de arestare preventivă a prințului Paul, acesta primind și el arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic — de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență.

De asemenea, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.