Prinţul Philip a fost operat. Se confruntă cu o problemă cardiacă: „Va rămâne în spital”

Prinţul Philip a fost operat. Soţul reginei Elizabeth a II-a a suferit o "intervenţie reuşită" pentru o problemă cardiacă a indicat Palatul Buckingham joi. El "va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze", a precizat Palatul într-un comunicat.

04 mart. 2021, 14:15
Prinţul Philip a fost operat. Se confruntă cu o problemă cardiacă: „Va rămâne în spital”
Prinţul Philip a fost operat.

Prinţul Philip a fost operat. În vârstă de 99 de ani, a părăsit luni spitalul King Edward VII din Londra unde a fost îngrijit aproape două săptămâni, fiind transferat la spitalul Bartholomew’s din Londra, care are una dintre cele mai mari unităţi pentru boli cardiovasculare din Europa, precizează BBC, citat de News.ro.

Prinţul Philip a fost operat

Ducele de Edinburgh, care s-a simţit rău, a fost spitalizat pe 16 februarie ca măsură de „precauţie”. Palatul Buckingham a precizat câteva zile mai târziu că această spitalizare a fost cauzată de o infecţie.

Citeşte şi: Circ penibil cu Prinţul Harry, în Los Angeles. A cântat pe stradă piesa din Prinţul din Bel Air şi a dezvăluit amănunte din viaţa intimă VIDEO

Fiul său Charles, moştenitorul tronului, i-a făcut o vizită la spital. Nepotul său William a asigurat săptămâna trecută că ducele de Edinburgh se simte bine şi că medicii „îl monitorizează”.

Prinţul Philip va împlini 100 de ani pe 10 iunie.

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţi

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi la începutul lunii ianuarie, a anunţat Buckingham Palace, potrivit The Guardian. “Regina şi Ducele de Edinburgh au fost vaccinaţi astăzi împotriva Covid-19”, preciza un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

În vârstă de 94 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii intenţionează să domnească „până la moarte”. Potrivit unor surse apropiate familiei regale, monarhul este de părere că ”abdicarea este un cuvânt urât și nu ar trebui pronunțat în prezența ei”.

Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va abdica niciodată, pentru că ”pur și simplu nu este în ADN-ul ei să-și abandoneze oamenii și slujba”, consemnează Vanity Fair.

Potrivit aceloraşi surse, regina Elisabeta este implicată în celebrarea jubileului de platină de anul viitor și este puțin probabil să marcheze împlinirea vârstei de 95 de ani cu renunțarea la tron: ”Când era tânără, a jurat să domnească până la moartea ei și asta intenționează să facă”.