BALLKANI-CFR CLUJ 1-1. Kosovarii sunt neînvinşi în acest sezon

CFR Cluj a remizat cu Ballkani, scor 1-1, în prima rundă a grupei G din Conference League. Pentru CFR Cluj urmează etapa contra celor de la Sivasspor, în deplasare.

08 sept. 2022, 15:34
BALLKANI-CFR CLUJ 1-1. Kosovarii sunt neînvinşi în acest sezon

UPDATEBALLKANI-CFR CLUJ 1-1. Meciul Ballkani și CFR Cluj au încheiat la egalitate scor 1-1, în cadrul primei etape din grupele UEFA Conferecene League.

Kosovarii au marcat primii prin căpitanul Thaci, în minutul 65, în timp ce pentru clujeni a reușit egalarea Yuri, în prelungirile partidei.

Ballkani, a doua cel mai slab cotată formație din grupele Conference League, a fost prea bună pentru campioana României. CFR Cluj a început curajos, a ratat două șanse prin Deac și Roger în primele 25 de minute, apoi a cedat complet inițiativa. Kosovarii au plimbat nestingheriți mingea și au încheiat prima parte cu o posesie neverosimilă, de 70%.

Lucrurile nu s-au schimbat nici după pauză, iar dominarea a fost concretizată. Armend Thaci a deschis scorul în minutul 62, cu un șut violent din unghi.

Petrescu a forțat, l-a trimis în teren și pe Petrila, incert înaintea jocului. Egalarea a venit nesperat, în primul minut adițional. Fundașul central Yuri a înscris direct din pasa lui Scuffet, profitând de o ieșire harzardată a portarului advers și de ciocnirea cu un coechipier.

Pentru CFR Cluj urmează un program infernal, derby cu Universitatea Craiova în Liga 1, iar joia viitoare primește vizita lui Sivasspor în Conference League.

Click aici pentru a vedea FC Ballkani – CFR Cluj

Ballkani – CFR Cluj, echipe de start
Ballkani: Frasheri – Thaci, Dellova, Jashanica, Thaqi – Korenica, Zyba, Emerllahu – Gripshi, Rrahmani, Krasniqi
Rezerve: Balaj, Ljuljanovic – Potoku, Zarubica, Sinani, Shala, Abazi, Tusha, Maksutaj, Bekteshi, Berisha, Lucas
Antrenor: Ilir Daja

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Matias, Burcă, Camora – Boateng, Mistrati, Cvek – C. Deac, Yeboah, Roger
Rezerve: Bălgrădean – Brucic, Manea, Billong, Păun, Malele, Petrila, Janga, Kolinger, Bordeianu, Muhar, Buș
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Fadil Vokrri (Pristina)
Arbitru: Urs Schnyder / Asistenți: Marco Zurcher și Zurcher Benjamin (toți din Elveția)

Gruparea din Kosovo este una dintre prezenţele surpriză din faza grupelor, dar antrenorul Dan Petrescu se teme ca ea să nu fie şi una dintre surprizele Grupei G, din care mai fac parte Slavia Praga şi Sivasspor.

PRO TV LIVE VIDEO West Ham – FCSB ONLINE STREAMING. Meci de foc în Conference League

Indiferent cu cine joci, vrei să câştigi. Nu cred că există în grupe o echipă care nu-şi doreşte să câştige. Pentru că n-ai cum să ajungi în grupe dacă n-ai valoare. Nu mai există echipă mică sau echipă mare, mai ales în grupa noastră, nu cred. Va fi o grupă sper eu echilibrată. Cei de la FC Ballkani sunt luptători, nu vor ceda niciodată. Această echipă poate fi un fel de surpriză a grupei la ce jucători au. Joi nu cred că va fi o surpriză, şansele sunt 50-50%. E posibil orice, sperăm într-un rezultat pozitiv. Nu zic că ar fi bun un egal… sunt şanse egale. Noi în patru meciuri în deplasare am făcut egal, dar acum nu e meci tur-retur, acum sunt grupe. Şi Slavia şi Sivasspor vor avea viaţă grea aici, asta e clar. Ei pe teren propriu sunt foarte buni„, a afirmat Petrescu.

  • Premiile oferite în Conference League după calificarea în grupe:
  • Calificare în faza grupelor: 2.94 milioane de euro
  • Victorie în grupe: 500.000 de euro
  • Egal în grupe: 166.000 de euro
  • Câștigarea grupei: 650.000 de euro
  • Locul doi în grupe: 325.000 de euro
  • Calificare în șaisprezecimi: 300.000 de euro
  • Calificare în optimi: 600.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • Calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • Înfrângere în finală: 3 milioane de euro
  • Victorie în finală: 5 milioane de euro

„Adversarii noştri pe teren propriu şi în Europa sezonul ăsta sunt neînvinşi, vă daţi seama ce simt fanii, entuziasmul, jucătorii pe care îi au, felul cum joacă… toate mă fac să cred că va fi un meci foarte greu. E o echipă agresivă, face presing… am urmărit integral opt meciuri de-ale lor, mi-a plăcut ce am văzut. De aia sunt în grupe. Ei joacă pentru prima oară în grupe, entuziasmul lor va fi mare. Aşa că îmi doresc ca noi să intrăm foarte motivaţi în teren. Noi ca de obicei vrem să câştigăm. Niciodată nu am zis că intrăm pe teren şi hai să ne apărăm, aşa cum spun unii. Eu n-am zis niciodată echipei să se apere. Trebuie să fim echilibraţi”, a mai spus Dan Petrescu.

Gigi Becali, datorie imensă către Anamaria Prodan. Ce a decis instanţa: „Cu drept de apel în termen de 30 de zile!”

  • Program CFR Cluj în grupele Conference League:
  • Prima etapă: 8 septembrie, 19:45: Ballkani – CFR Cluj
  • Etapa 2: 15 septembrie, 19:45: CFR Cluj – Sivasspor
  • Etapa 3: 6 octombrie, 22:00: Slavia Praga – CFR Cluj
  • Etapa 4: 13 octombrie, 19:45: CFR Cluj – Slavia Praga
  • Etapa 5: 27 octombrie, 22:00: Sivasspor – CFR Cluj
  • Etapa 6: 3 noiembrie, 19:45: CFR Cluj – Ballkani