Pro Democraţia sesizează Parchetul ICCJ referitor la sms-urile cu conţinut electoral

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a hotărât să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) referitor la sms-urile cu conţinut electoral semnalate organizaţiei neguvernamentale de către cetăţeni, care îndemnau oamenii să meargă la vot.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 19:18
Pro Democraţia sesizează Parchetul ICCJ referitor la sms-urile cu conţinut electoral

Potrivit sesizărilor adresate APD, cele mai frecvente mesaje au fost „Eu vara nu dorm. Pe 29 n-am somn”, „La referendum votez, pentru că eu chiar contez”, „Ei nu pot boicota atât cât putem noi vota”, „Hai, Traian, să bem o bere, să ne luăm la revedere”, „Dacă vrei Udrea, apasă tasta 1. Dacă vrei Anastase, apasă tasta 2. Daca vrei Monica Macovei, scoate bateria. Dacă nu mai vrei cu Băsescu, hai la vot!”.

„Mesaje de motivare a cetăţenilor pentru a participa la vot s-au primit nu numai prin sms-uri; astfel, un cetăţean din judetul Constanţa ne-a sesizat faptul că un avion de agrement care survola litoralul a lăsat pe cer mesajul «Hai la referendum!»”, mai spun cei de la APD.

Până la ora 20.00, APD a primit aproximativ 500 de sesizări legate de referendum, atât prin intermediul TelVerde, cât şi pe platforma www.alegericorecte.ro.

Multe sesizări au fost legate de urnele mobile şi de folosirea maşinilor unor primării pentru transportarea alegătorilor la secţiile de votare, cu menţiunea că APD nu a verificat veridicitatea tututor informaţiilor comunicate de către cetăţeni.