PRO România Mureş a semnat un acord de colaborare cu Uniunea Independentă Pentru Sighişoara

Organizația judeteană PRO România Mureș a semnat un acord de colaborare și susținere reciprocă, cu Uniunea Independentă Pentru Sighișoara. La eveniment a luat parte şi comisarul european Corina Creţu, candidat al Pro România la europarlamentare, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul slab al dezvoltării infrastructurii orașului Sighișoara pe fondul luptelor politice.

RomaniaTV.net
13 mai 2019, 07:41
PRO România Mureş a semnat un acord de colaborare cu Uniunea Independentă Pentru Sighişoara

„O zi istorică pentru scena politică mureșeană și viața mureșenilor! În cursul zilei de astăzi, organizația judeteană PRO România Mureș, a semnat un acord de colaborare și susținere reciprocă, cu Uniunea Independentă Pentru Sighișoara. Acordul a fost semnat de către Coordonatorul PRO România Mureș, Călin Buzgău, și de către Președintele Uniunii Independente Pentru Sighișoara, Iulian Sîrbu. Acordul a fost semnat în cadrul unui eveniment desfășurat la Sighișoara, în prezența colegei și candidatei noastre pentru Parlamentul European, doamna Comisar European, Corina Crețu”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Pro România.

Aflată la eveniment, Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul slab al dezvoltării infrastructurii orașului Sighișoara pe fondul luptelor politice.

„Am avut, astăzi, o întâlnire foarte productivă cu sighișorenii, care s-au arătat preocupați de soarta cetății lor. Îmi pare rău că luptele politice au stagnat dezvoltarea Sighișoarei, care este o comoară – nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a spus aceasta.

Corina Crețu consideră că dezvoltarea orașului stă în mâna autorităților locale, care pot accesa fonduri europene în acest scop.

„Cred că autoritățile locale trebuie să se implice mai mult, pentru că fonduri există. De pildă, fondurile europene au permis îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Sighișoara și Coșlariu (201 milioane euro). Dar, tot în ceea ce privește transporturile, din păcate proiectul centurii Sighișoarei are încă un statut incert. E păcat că nu s-au depus mai multe eforturi în acest sens”, a mai spus cu regret comisarul european.

Aceasta își pune speranța, însă, în reprezentanții locali.

„Sunt convinsă că echipa pe care am întâlnit-o astăzi aici poate promova proiectele importante pentru Sighișoara. Mult succes tuturor!”, a transmis Corina Crețu.