Pro România şi ALDE au fuzionat. Ponta şi Tăriceanu învie USL

Fuziunea Pro România şi ALDE au fost votată, duminică, de către delegaţii celor două formaţiuni politice. Victor Ponta a fost semnat de congres pentru funcţia de premier de către Pro România Social-Liberal, partidul rezultat în urma fuziunii. Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că cele două partide reprezintă noua Uniune Social-Liberală (USL).

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 15:44
Pro România şi ALDE au fuzionat. Ponta şi Tăriceanu învie USL

De asemenea, au fost aprobate, în Congresul care s-a desfăşurat duminică online, modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formaţiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii, conform News.ro.

Tăriceanu a propus ca Ponta să fie propunerea de premier a Pro România Social-liberal, aşa cum a fost susţinut şi în anul 2011 de USL pentru a conduce Guvernul.

„De ce facem această fuziune? Pentru că ea este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie, ei au nevoie de un sistem bipolar în care să paseze steagul de la unul la altul sub deviza „La vremuri noi tot noi”, a menţionat Călin Popescu Tăriceanu, conform sursei citate.

Tăriceanu îl susţine pe Ponta ca premier. „Poate demonstra că ne putem întoarce la vremurile bune”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat că echipele Pro România şi ALDE, care fuzionează duminică, „nu fac blaturi” cu PSD, PNL şi USR.

Victor Ponta, la congresul de fuziune Pro România – ALDE: „Echipa unită nu face blaturi cu PSD, PNL şi USR”