PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA 0-0

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA. Semifinalele Cupei României debutează miercuri seară, cu meciul dintre Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu, care se va disputa de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană.

26 mart. 2014, 14:35
PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA 0-0

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA. Echipele probabile:

Petrolul: Pecanha – Beța, Geraldo Alves, Manasse, Guilherme – de Lucas, Hoban – Priso, Albin, Zicu – Tamuz;
Antrenor: Răzvan Lucescu;

Astra: Coman – Mățel, Papp, Găman, Junior Morais – Seto, Laban – L. Iorga, Bukari, William – Yazalde;
Antrenor: Florin Marin.


PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA. Primul adversar din Cupa României pentru Răzvan Lucescu, în calitate de antrenor al Petrolului, este tot Astra, echipa contra căreia a debutat în campionat la cârma „lupilor”. În urmă cu o săptămână și jumătate, în Liga 1, scorul a fost 1-1, după ce Petrolul a egalat în minutele de prelungiri.

Petrolul vine după 3 egaluri consecutive în campionat (unul cu Cosmin Contra antrenor și două cu Răzvan Lucescu). De partea cealaltă, giurgiuvenii au și ei două remize în ultimele două partide, ambele 1-1 (Petrolul – Astra și Astra – Oțelul). Oaspeții de miercuri vin și cu un antrenor nou. Florin Marin debutează pe banca Astrei, după ce l-a înlocuit pe Daniel Isăilă, în urma egalului cu Oțelul (1-1).

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA. Potrivit unui comunicat de presă al Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, peste 240 de jandarmi din cadrul acestei structuri vor asigura măsurile de ordine publică la meciul tur din semifinalele Cupei României dintre echipele Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu care se va disputa miercuri, de la ora 20,30, pe stadionul ‘Ilie Oană’ de la Ploiești.

Ordinea și siguranța publică în zona imediată și în cea apropiată arenei sportive, precum și pe traseele de afluire/defluire a suporterilor vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești în cooperare cu celelalte forțe participante.

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță în interiorul stadionului revine clubului FC Petrolul Ploiești, care a încheiat în acest sens un contract cu o firmă specializată de pază.

Conform estimărilor, partida va fi urmărită de aproximativ 10.000 de spectatori, accesul acestora pe stadion urmând a fi permis începând cu ora 18,30 doar pe bază de bilete, abonamente și invitații.

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA: De ce se teme Lucescu

Antrenorul echipei Petrolul Ploiești, Răzvan Lucescu, a descris confruntarea cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei României, ca ”aspră și încrâncenată”, însă galben-albaștrii au o stare de spirit bună și sunt pregătiți pentru meciul tur de miercuri (ora 20,30).

”Orice semifinală este foarte încărcată de stări emoționale speciale. Este un joc pe care îl vom disputa acasă împotriva unui adversar foarte bun. (…) Și adversarii își vor dori o calificare. Cu siguranță meciul va fi aspru, încrâncenat, va fi probabil pregătit și din punct de vedere tactic. Va trebui să fim foarte atenți, să evităm pericolele către poarta noastră, va trebui să construim, să ținem de minge, să facem lucrurile diferit față de ceea ce a fost în prima parte a jocului din campionat. Să jucăm cu multă plăcere, cu entuziasm, dar cu o foarte mare responsabilitate”, a punctat Lucescu.

Tehnicianul ploieștenilor a precizat că starea de spirit a echipei este una bună, elevii săi fiind pregătiți și motivați pentru această partidă:”Este poate o plăcere deosebită pe care o poate avea un jucător de fotbal să fie în fața unui stadion plin, într-un meci de mare intensitate”.

Lucescu a subliniat importanța fazelor fixe, în care Astra a arătat și puncte vulnerabile în apărare:”Fazele fixe sunt importante. Au fost la meciul trecut niște dereglări care s-au pus la punct. Fazele fixe țin de o foarte mare concentrare și de reacție. Și Astra are vulnerabilitățile ei pe faza fixă de apărare”. 

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA: Mutu, marele absent

Petrolul nu poate conta pe Adrian Mutu, Sony Alcenat, Gerson, Marinescu și Morar, care sunt accidentați, dar revin în schimb după suspendări mijlocașii Ovidiu Hoban și Pablo de Lucas. 

Tehnicianul petroliștilor și-a exprimat regretul privind accidentarea lui Mutu, care traversa o perioadă bună.

”A ieșit acum, dar sunt convins că ambiția și determinarea lui de a reveni foarte repede ne va ajuta. Aceste episoade fac parte din viața echipelor, a jucătorilor și trebuie să știm să trecem peste. Sunt ceilalți jucători care vor avea șansa să intre mâine pe teren. Trebuie să demonstreze că se ridică la nivelul celui care este absent”, a afirmat antrenorul Petrolului. Meciul retur dintre Petrolul și Astra se va disputa la Giurgiu pe 16 aprilie.

PRO TV LIVE PETROLUL-ASTRA: Cote la pariuri

Miercuri seară are loc prima semifinală din Cupa României, între Petrolul şi Astra. Bookmakerii îi văd pe jucători ploieşteni favoriţi, oferind cota 2,40 pentru victoria acestora, în timp ce giurgiuvenii au 3,10.