ANGLIA-DANEMARCA 2-1, după prelungiri. Vom avea finală Italia-Anglia la Euro 2021

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei şi s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia.

07 iul. 2021, 23:04
ANGLIA-DANEMARCA 2-1, după prelungiri. Vom avea finală Italia-Anglia la Euro 2021

ANGLIA-DANEMARCA 2-1.

Englezii s-au calificat în ultimul act după ce au fost conduși de Danemarca. Danezii au marcat primul gol din lovitură liberă de la acest turneu final. Mikkel Damsgaard a deschis scorul cu un şut superb din lovitură liberă de la 25 de metri. A fost primul gol încasat de englezi în competiție.

Anglia a dus meciul în reprizele de prelungiri prin danezul Simon Kjaer, care l-a învins pe Kasper Schmeichel, în minutul 39. În minutul 102, Joackim Maehle a avut o intervenție, în careu, asupra lui Raheem Sterling, iar arbitrul a dictat penalti. A fost cerut și verdictul VAR, dar decizia a rămas neschimbată. Harry Kane a executat, Kasper Schmeichel a respins în față, dar atacantul Angliei a trimis mingea în poartă și echipa în finală.

 

Cum s-a desfăşurat meciul

Min. 120: Fluier final, vom avea finală Italia-Anglia la Euro 2021Min. 104: GOOL Anglia, Harry Kane ratează de la 11 m, dar înscrie în faza imediat următoareMin. 94. Ocazie uriaşă Harry Kane!Min. 90: 1-1, vom avea prelungiri şi în această semifinalăMinutul 55: Ocazie uriaşă Anglia! Lovitură de cap a lui Maguire, dar Schmeichel reușește o paradă de excepție.Min. 45, 1-1 după o repriză.Min. 39: 1-1, autogol, la centrarea lui Sterling. Kjaer îşi bate propriul portarMinutul 37: Ocazie Anglia! Centrare Harry Kane, dar Sterling ratează în fața lui Schmeichel.Min. 30, 0-1: Darmsgaard deschide scorul pentru Danemarca din lovitură liberă! Pickford a plonjat inutil.Min. 1: Anglia a câștigat 14 din utimele 16 meciuri pe Wembley, marcând 44 de goluri și încasând doar 4. Dar singura înfrângere a venit în fața Danemarcei, 0-1 în octombrie 2020.

Echipa lui Gareth Southgate este, de asemenea, prima echipă care nu primeşte gol în cinci meciuri consecutive, la un tureneu final european. Este clar că Anglia se află într-o formă bună, atât în ofensivă, cât şi în defensivă.

Cu toate acestea, Danemarca nu va fi uşor de trecut, mai ales în perspectiva ultimelor două întâlniri directe din în 2020, când în dubla din Liga Naţiunilor, danezii au marcat singurul gol, din penalty, prin Christian Eriksen, chiar pe Wembley. Danemarca a reuşit atunci 4 puncte din 6, cu o remiză la Copenhaga şi o victorie surpriză la Londra.

Oamenii lui Kasper Hjulmand şi-au găsit ghetele marcatoare la momentul potrivit, marcând 11 goluri la acest turneu final, din care zece în ultimele trei meciuri.

Anglia nu a mai ajuns in semifinalele unui turneu major de la Cupa Mondiala din 1966, iar avantajul terenului propriu pare sa reprezinte un atuu pentru nationala antrenata de Gareth Southgate.

PRO TV LIVE VIDEO ANGLIA-DANEMARCA ONLINE STREAMING. Echipe probabile:

Echipe de start
Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw – 4. Declan Rice, 14. Kalvin Phillips – 25. Bukayo Saka, 19. Mason Mount, 10. Raheem Sterling – 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone – 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 12. Kieran Trippier, 15. Tyrone Mings, 16. Conor Coady, 17. Jadon Sancho, 20. Phil Foden, 24. Reece James, 26. Jude Bellingham.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel – 6. Andreas Christensen, 4. Simon Kjaer (căpitan), 3. Jannik Vestergaard – 17. Jens Stryger Larsen, 23. Pierre-Emile Hojbjerg, 8. Thomas Delaney, 5. Joakim Maehle – 9. Martin Braithwaite, 12. Kasper Dolberg, 14. Mikkel Damsgaard. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Rezerve: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Ronnow – 2. Joachim Andersen, 7. Robert Skov, 11. Andreas Skov Olsen, 13. Mathias Jorgensen, 15. Christian Norgaard, 18. Daniel Wass,19. Jonas Wind, 20. Yussuf Poulsen, 21. Andreas Cornelius, 24. Mathias Jensen.

PRO TV LIVE VIDEO ANGLIA-DANEMARCA ONLINE STREAMING. Opiniile reporterilor despre semifinala EURO 2021

Reporterul englez Simon Hart opinează că Anglia este pe drumul ce bun. Englezii au egalat performanţele generaţiei din 1966, eliminând, pentru prima dată de atunci, Germania la un turneu final, în faza eliminatorie şi au marcat pentru prima dată patru goluri într-un meci eliminatoriu, tot pentru prima dată după 1966.

„Cu apărarea încă neînvinsă şi cu golurile care curg acum, sunt motive întemeiate să credem că englezii pot realiza prima lor apariţie într-o finală majoră, tot pentru prima dată după cea din 1966. Indiferent dacă Southgate revine la un sistem cu trei fundaşi, pentru a se adapta sistemului danez, aşa cum a făcut-o împotriva Germaniei, sau rămâne cu un 4-2-3-1, aceasta este o echipă care a crescut în acest turneu şi simte că acesta este momentul lor. Şi cu 60.000 de fani pe lui Wembley care îi susţin, de ce să nu mai facem istorie?” a mai declarat Simon Hart pentru uefa.com.

ITALIA – SPANIA 5-3. Prima finalistă la Euro 2021, decisă la lovituri de departajare
În replică, Sture Sandø, reporter danez ştie că Danemarca începe cu a doua şansă, după ce a fost favorită în optimile de finală şi în sferturile de finală. „Nu cred că vor alerga prea mult încă de la început. Vor căuta să-i surprindă şi probabil că vor lăsa Anglia să ia iniţiativa pentru perioade mai lungi, stând în defensivă şi având încredere că apărătorii lor de talie mondială Andreas Christensen, Simon Kjær şi Jannik Vestergaard îşi vor face treaba. Dar, indiferent dacă Danemarca este prudentă sau nu, flancurile daneze vor fi o armă pe care Anglia trebuie să o aibă în vedere”.

PRO TV LIVE VIDEO ANGLIA-DANEMARCA ONLINE STREAMING. Ce spun selecţionerii

Gareth Southgate, managerul englezilor

a declarat înainte de meci: „Avem o ocazie fabuloasă. Este o şansă de a face istorie, deoarece nu am fost niciodată într-o finală a Campionatului European. Nu este o presiune atât de mare pentru această echipă; este o altă provocare pe care au şansa de a şi-o asuma, iar în acest moment se ridică la nivelul acestei provocări. Am avut două jocuri cu Danemarca în toamnă. Ştiam ce echipă bună au şi au demonstrat asta din nou în acest turneu. Va fi un joc fantastic. ”

Ioana Cosma, mesaj pentru cei care i-au criticat comentariile de la Euro 2020. „Gura lumii nu ar trebui băgată în seamă”

Kasper Hjulmand, antrenorul Danemarcei, a spus şi el: „Va fi ca şi cum ai juca un joc în deplasare, dar asta are şi propriul său farmec, aşa că de fapt îl aşteptăm. Suntem fericiţi că spectatorii vor fi în tribune şi că fanii s-au întors în stadion, deşi, evident, ne-ar fi plăcut dacă jumătate din stadion ar fi fost îmbrăcat în culori daneze. Motivaţia noastră este să reducem la linişte spectatorii, dar ştim că va fi dificil „.

Mai mult de 2 milioane de români au urmărit semifinala dintre Italia şi Spania de la Euro 2020

Mai mult de 2 milioane de români au urmărit, marţi seară, prima semifinală de la Euro 2020, disputată între Italia şi Spania.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Finalista a fost desemnată la loviturile de departajare. Cu 1-1 după cele 90 de minute regulamentare şi fără un alt gol înscris în următoarea jumătate de oră, au fost executate penalty-urile şi Italia s-a calificat în finală.

Partida a fost lider de audienţă în intervalul orar 22:00 – 00:40. În rândul publicului naţional, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, Pro TV a avut 13,8 puncte de rating şi 44,3% cotă de piaţă, de patru ori mai mult faţă de postul clasat pe locul al doilea, care a înregistrat 3 puncte de audienţă şi 9,7% share. În acelaşi interval, la nivelul publicului cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, din mediul urban, Pro TV a înregistrat 12,6 puncte de audienţă şi 46,3% share, în timp ce televiziunea de pe locul secund avea 2,4 puncte de audienţă şi 8,7% share.

Peste 2 milioane de telespectatori din întreaga ţară au urmărit meciul, iar în minutul de maximă audienţă, de la 22:41, aproximativ 2,4 milioane de români. A doua semifinală din Euro 2020 va începe miercuri, de la ora 22:00, pe Wembley, şi se va disputa între  Anglia şi Danemarca. Rămâneţi pe romaniatv.net pentru detalii.

‘Război’ al ironiilor în presa tabloidă din Anglia şi Danemarca înaintea confruntării de pe Wembley

Un ”meci” al ironiilor a izbucnit în presa tabloidă din Anglia şi Danemarca înainte de confruntarea celor două naţionale, de miercuri seara, de pe Wembley, din semifinalele EURO 2020, scrie Reuters.

Ziarul englez The Sun a publicat un text însoţit de o fotografie în care steagul Angliei, Crucea Sfântului Gheorghe, este format din două felii de bacon puse pe o felie de pâine prăjită, cu mesajele ”aduceţi şunca acasă, băieţi” şi ”vă vom mânca la micul dejun”. Danemarca este printre principalii furnizori de şuncă ai Marii Britanii.

The Sun scrie că englezii apreciază şi respectă din multe puncte de vedere Danemarca, însă în meciul de pe Wembley aceste lucruri nu vor mai conta.

În replică, un tabloid danez a a publicat un articol cu o fotografie în care mai mulţi vikingi furioşi năvălesc spre steagul Angliei, cu textul ”venim acasă”.

Miercuri seara, Anglia şi Danemarca îşi vor disputa locul în finala EURO 2020 acolo unde învingătoarea va întâlni duminică Italia, care a trecut marţi seara de Spania, la lovituri de departajare cu 4-2, scorul fiind egal după 120 de minute, 1-1 (0-0, 1-1).

Pete 60.000 fani vor avea acces în tribunele celebrului stadion londonez.