FCSB, victorie dramatică în Liga Europa. Gnohere a marcat în ultimul minut al prelungirilor

FCSB este a doua formaţie românească, după CFR Cluj, care s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa. Roş-albaştrii au câştigat cu 2-1 returul cu Hajduk Split, după 0-0 în Ctoaţia, şi vor juca pentru calificarea în grupe contra formaţiei austriece Rapid Viena.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 16:24
FCSB, victorie dramatică în Liga Europa. Gnohere a marcat în ultimul minut al prelungirilor

PRO TV LIVE VIDEO FCSB-HAJDUK SPLIT 2-1. Joi seară, au marcat Gnohere ’55 (penalti), ’90+3 pentru FCSB şi Said ’81 pentru Hajduk.

În minutul 53, Nedelcu a fost rănit la nas de un obiect aruncat din tribună. El a avut nevoie de îngrijiri timp de câteva minute, deoarece îi sângera nasul.

1-0: Gnohere a transformat un penalti acordat pentru un henţ în careu.

1-1: Said a înscris cu capul din şase metri, după o pasă de la Jairo.

2-1: Scorul final a fost stabilit de Gnohere, cu capul, din trei metri, după o centrare a lui Benzar.

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais – Pintilii (Rusescu ’83), L. Filip (Nedelcu ’15) – Man, Fl. Tănase (Moruţan ’46), Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Hajduk Split: Posavec – Juranovic, Vucur, Mikulic, Lopez (Gyurcso ’65) – Juric (Jairo ’56), Caktas, Barry – Said, Ivanovski (Sego ’73), Fomitschow. Antrenor: Zeljko Kopic.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 GOOOL FCSB! Gnohere face dubla şi califică FCSB în play-off-ul Ligii Europa! Atacantul francez a marcat cu capul!

Min. 81 GOL Hajduk! Ahmed Said, internaţional ghanez, a marcat cu capul din 6 metri! Michele Sego a fost cel care a trimis centrarea, vina principală aparţinându-i lui Felipe Teixeira.

Min. 55 GOOOL pentru FCSB! Gnohere a marcat din penalty, deşi portarul lui Hajduk a ghicit colţul. FCSB-Hajduk 1-0!

Min. 52 Penalty pentru FCSB! Henţ comis de unul dintre jucătorii lui Hajduk!

Min. 46 Dică mai face o schimbare. L-a introdus în joc pe Olimpiu Moruţan, în locul căpitanului Florin Tănase.

Min. 15 Din cauza accidentării lui Filip, Nicolae Dică e deja obligat să facă prima schimbare. Intră pe teren Dragoş Nedelcu.

Min. 15 Meci dur şi încrâncenat, care se dispută mai mult la mijlocul terenului. Până acum nu a fost absolut nicio fază de poartă.

Min. 1 A început meciul de pe Arena Naţională.

Echipa FCSB:

Balgradean – Benzar, Planici, Balasa, Morais – Pintilii, Filip – Man, Tanase, Teixeira – Gnohere.

Cel mai optimist din tabăra roş-albastră este patronul Gigi Becali, care a dat joi o declaraţie menită să-i îmbărbăteze pe fotbalişti. „Dumnezeu mi-a dat calificări când nu meritam, dar acum? Merit mai mult decât meritam. O să ne calificăm diseară! Mai ales că întâlnim o echipă care e sub noi. Eu cred că vom marca goluri. Pericolul nu vine de nicăieri. Spun ceea ce simt, nu cred că Hajduk e un pericol. Nu am văzut niște jucători care să știe să marcheze, să paseze, nici măcar cu capul nu știau să lovească mingea. Nu cred că pot face față pe Arena Națională. Cei de la Hajduk vor încerca să facă presing 20 de minute, dar noi vom pasa și le vom lua puterea. Apoi marcăm gol și goluri. Pronostic? Batem cu 2-0.

Postul lui Dică nu depinde de acest meci. L-am confirmat acum o lună, nu pot să-l dau afară după 5 meciuri. Dacă nu ne calificăm, nu e de vină Dică, nu vrea Dumnezeu. Ce vină să aibă un antrenor? Avem echipă valoroasă, dar nu avem încă forță. Florinel Coman are 20 de ani, Man are 20 de ani, Moruțan are 19 ani, Nedelcu are 21 de ani. Fac un proiect nou. A înnebunit lumea cu prețurile jucătorilor și trebuie să speculez asta. Man are 19 ani, dar hai să vedem cine va fi el la 19 ani. Poate îmbunătăți multe lucruri.

Nu vreau să spun ce impresari vin după jucători. Nu mă avantajează cu nimic că vin Real, Barcelona după un jucător. Eu mă laud cu bogățiile Domnului, nu cu altceva. Nu mă laud cu lucruri deșarte. Oamenii vin să vadă jucători, nu să-i cumpere”, a spus Gigi Becali, la Pro X.