Probleme cu paturile de la terapie intensivă şi în Elveţia. S-a ajuns la capacitate maximă, oamenii sunt puşi să-şi facă testamentele

Toate paturile de la terapie intensivă din unităţile spitaliceşti elveţiene sunt ocupate, a declarat marți o asociație medicală națională. Grupul le-a cerut persoanelor vulnerabile să ia în considerare scrierea unui testament.

RomaniaTV.net
18 nov. 2020, 10:40
Probleme cu paturile de la terapie intensivă şi în Elveţia. S-a ajuns la capacitate maximă, oamenii sunt puşi să-şi facă testamentele

Toate paturile de la terapie intensivă, certificate de Societatea Elvețiană de Medicină pentru Terapie Intensivă, în număr de 876, sunt în prezent pline, se arată într-un comunicat public, potrivit New York Times.

Țara, cu o populație de 8,5 milioane de locuitori a avut parte de o explozie recentă de cazuri, cu peste 83.500 raportate de la 3 noiembrie, potrivit cifrelor guvernului de la Berna. În aceeași perioadă, 986 de persoane au murit.

Elveția a fost reticentă să introducă măsuri de anvergură pentru a preveni răspândirea virusului, iar imaginile din stațiunile de schi ale țării au arătat o mulţime de oameni, majoritatea fără măști de protecţie, în timp ce așteaptă ascensoarele pentru a urca munte.

Citeşte şi Franţa acceptă cu mare greutate şcoala online. Cel puţin jumătate dintre liceeni vor trebui totuşi să fie prezenţi în clase

În trecut, sistemul de îngrijire elveţian era apreciat pe scară largă şi era luat drept model şi de alte țări. Dar, cu toate paturile de la terapie intensivă pline, medicii trebuie să facă față alegerilor dificile cu privire la cine primește îngrijire şi cine este lăsat să moară.

Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă spune că bătrânii ar trebui să se gândească la a-și pregăti testamente și să discute cu apropiații și membrii familiei în legătură cu posibilitatea de a fi puși pe ventilație artificială. „Acest lucru va ajuta propriile rude, precum și echipele de secție de terapie intensivă, să ia decizii, astfel încât să putem oferi cele mai bune îngrijire individualizată”, explică societatea.