Probleme de cuplu? Sfaturi să-ţi îmbunătăteşti comunicarea cu partenerul

De fiecare dată când aveţi probleme de cuplu, principalul sfat pe care îl veţi primi, şi de la specialişti, şi de la prieteni, este să îmbunătăţiţi comunicarea cu partenerul. Odată rezolvată problema cu comunicarea între soţi, se vor rezolva încet-încet şi problemele de cuplu.

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 06:37
Probleme de cuplu? Sfaturi să-ţi îmbunătăteşti comunicarea cu partenerul

Iata mai jos detalii cu privire la ce inseamna problemele de comunicare intre parteneri precum si rezolvarea lor.

Cearta nu rezolva problemele de cuplu                                                                    

Cand porniti o cearta trebuie sa va ganditi ca nimeni nu va avea de castigat. In schimb daca purtati o discutie civilizata, fara reprosuri, fara isterii, in care sa va spuneti deschis ce va framanta, lucrurile se vor rezolva mult mai repede.

Compromisul rezolva problemele de cuplu

Pentru ca intr-un cuplu sa nu existe probleme, fiecare trebuie sa se gandeasca la binele celuilalt, sa se puna in pielea celuilalt si tot timpul sa lase de la el. Daca ambii parteneri fac compromisuri reciproc, atunci problemele vor disparea.
 
Pesimismul nu rezolva problemele de cuplu

Daca puneti lucrurile intr-o maniera pesimista, nu veti reusi sa gasiti o solutie optima pentru rezolvarea problemelor de cuplu. Daca aduceti in discutie doar lucrurile rele care s-au intamplat de-a lungul relatiei voastre, este normal sa aveti probleme de cuplu.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.