Probleme de familie: Diana Şoşoacă, desfiinţată de soţ, după ce l-a exclus din partid. „Nu pot accepta acţiunile ei abuzive”

Diana Șoșoacă, şefa partidului S.O.S. România, a luat decizia de a-l suspenda pe propriul său soț, Silvestru Șoșoacă, din funcțiile de conducere, motivând că acest lucru îl protejează pe acesta de influențele serviciilor secrete.

19 feb. 2024, 13:27
Probleme de familie: Diana Şoşoacă, desfiinţată de soţ, după ce l-a exclus din partid. „Nu pot accepta acţiunile ei abuzive”
Probleme de familie: Diana Şoşoacă, desfiinţată de soţ, după ce l-a exclus din partid. "Nu pot accepta acţiunile ei abuzive"

Diana Şoşoacă, desfiinţată de soţ, după ce l-a fost exclus din partid. Silvestru Șoșoacă a reacționat ferm, considerând gestul soției sale drept un abuz și respingând motivele invocate.

Într-un comunicat de presă, Silvestru Șoșoacă a subliniat că nu poate accepta acțiunile abuzive ale soției sale împotriva membrilor și liderilor partidului S.O.S. România. El a respins categoric afirmațiile privind intimidarea și șantajul din partea serviciilor secrete și a declarat că nu este de acord cu utilizarea sa și a familiei sale în scopul victimizării politice a Dianei Șoșoacă.

„Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia (n. red.: Dianei Șoșoacă) împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de dna preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca dna Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauţionez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viaţa politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiţi în faţa electoratului şi a membrilor de partid”, a susţine Silvestru Șoșoacă.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, convinsă că va schimba faţa Europei: „S.O.S. România intră în Parlamentul European! Vă daţi seama, 20 de şoşocari pe acolo?”

Acesta a mai afirmat că excluderea sa nu are o valoare juridică și că va continua să-și desfășoare activitatea în cadrul partidului în calitate de prim-vicepreședinte. El a subliniat importanța respectării statutului partidului și a asumat rolul de garant al acestui principiu în fața abuzurilor.

„Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de prim-vicepreşedinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcţiona şi cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive şi discreţionare”, afirmă Silvestru Șoșoacă.

În final, Silvestru Șoșoacă a atras atenția asupra riscului ca deciziile discreționare și nejustificate să conducă la distrugerea partidului și la pierderea încrederii electoratului, şi a subliniat responsabilitatea uriașă a partidului față de poporul român și a pledat pentru unitate și respectarea statutului în toate acțiunile viitoare.

„Îmi asum să fiu garantul respectării statutului pentru toţi membrii partidului în faţa abuzurilor dnei preşedinte S.O.S. Deciziile discreţionare, bazate pe reacţii nejustificate, vor conduce cu siguranţă la distrugerea partidului şi compromiterea în faţa electoratului”, a încheiat Silvestru Şoşoacă.