Probleme de sănătate pe care le ascund mâinile

Mâinile noastre spun mult mai multe despre noi decât credem și, desigur, ne avertizează și despre posibilele probleme de sănătate de care s-ar putea să suferim. Ți-am stârnit curiozitatea? Iată ce afecțiuni pot ascunde membrele superioare.

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 09:49
Probleme de sănătate pe care le ascund mâinile

Durere în degetul mare și arătător

Dacă simți durere atât în degetul mare, cât și în cel arătător, precum și amorțeală și furnicături, poți suferi de sindromul de tunel carpian. Afecțiunea se manifestă prin apariția unei umflături la nivelul încheieturii mâinilor, punând presiune asupra nervului și provocând senzații destul de neplăcute. Problema apare la oamenii care lucrează foarte mult cu mâinile – muzicienii sau cei care lucrează la calculator.

Pielea degetelor își schimbă culoarea

Schimbarea culorii pielii degetelor poate fi cauzată de mai mulți factori: expunerea la temperaturi scăzute, stres sau suprasolicitarea degetelor pentru o perioadă mai lungă – acestea sunt cauze care nu trebuie să te îngrijoreze. Însă, dacă modificările sunt însoțite de mâncărime, durere, furnicături sau amorțeală la nivelul degetelor, mergi la un control medical. Poate fi simptomul unei boli a coloanei vertebrale, a sângelui sau a unei afecțiuni dermatologice.

Citeşte şi Nu a avut timp să-şi faca manichiura, aşa că a apelat la trucul asta simplu! Îl vei încerca şi tu imediat!

Îți transpiră mâinile

Mâinile care transpiră (din motive neobișnuite) pot fi simptom al hiperhidrozei palmelor. Problema aceasta ar trebui să te îngrijoreze când transpirația este excesivă și nu depinde de factori externi.

Ai unghiile fragile

Dacă unghiile ți se rup repede, principalele cauze ar putea fi menținerea lor prea mult timp în apă, detergenți și alte produse, precum și îngrijirea incorectă. În plus, unghiile care se rup repede pot fi un simptom al unei probleme tiroidiene. Dacă te confrunți și cu oboseală, slăbiciune și dureri articulare, consultă un medic.

Mâinile îți sunt întotdeauna reci

Observi că mâinile îți sunt reci și că nuanța pieli se schimbă? Atunci ar trebui să mergi la un medic. Aceste simptome sunt în general asociate cu deficiența sistemului circulator sau cu probleme ale sistemului nervos.

Citeşte şi Mulţi oameni au acest semn pe mâini. Află de ce e specială steaua din palme

Îți tremură mâna/degetele

Este posibil să te confrunți cu tremuratul degetelor când ai cărat ceva greu și ai pus presiune pe degete. În acest caz trebuie să dispară după câteva minute de odihnă. Dar dacă-ți tremură degetele fără să fi făcut ceva anume, atunci vinovat s-ar putea să fie deficitul de vitamine( B1, B6, B12 și E).

Ce ascund furnicăturile din mâini și picioare