Probleme la Spitalul Colentina. Pacienții se plâng medicilor că este frig și acuză că au caloriferele reci de două zile!

Sunt probleme la Spitalul Colentina din Capitală. Pacienții se plâng de câteva zile cadrelor medicale că le e frig, având în vedere că unitatea medicală nu are căldură.

11 nov. 2021, 20:10
Probleme la Spitalul Colentina. Pacienții se plâng medicilor că este frig și acuză că au caloriferele reci de două zile!

Probleme la Spitalul Colentina. Noroc că unitatea spitalicească este dotată cu boilere, iar pacienții se pot bucura măcar de apă caldă! Termoenergetica a anunțat că timp de două zile vor fi probleme. Iar când managerul a fost întrebat de pacienți, dar și de medici, despre situație, acesta a spus că a fost anunțat că este vorba de o avarie RADET care a fost reparată, urmând ca din seara zilei de joi spitalul să aibă din nou atât căldură, cât și apă caldă. Dar, pacientii au stat deja două zile în frig.

Probleme la Spitalul Colentina. Pacienții se plâng medicilor că este frig și acuză că au caloriferele reci de două zile!

Unii pacienți ar fi apelat la aeroterme sau pur și simplu la pături. De altfel, sute de blocuri din București nu au apă caldă în aceste momente.

Nicuşor Dan cere o linie de ajutor bugetar prin care să acopere golul, astfel încât oamenii să plătească la fel ca anul trecut.

Citește și: De când vor avea căldură şi apă caldă bucureştenii. Nicuşor Dan le cere oamenilor să aibă răbdare: „O să fie puțin mai bine ca iarna precedentă”
Premierul interimar Florin Cîţu le-a transmis primarilor că în această săptămână vor fi alocate o parte din sumele care să susţină o parte din subvenţia la gigacalorie, în această iarnă.

Potrivit lui Florin Cîţu, fondurile vor fi destinate numai suportării a unei părţi din această subvenţie şi nu pentru amenzi sau alte plăţi restante.

„Acum vom rezolva situația aceasta punctuală, vom subvenționa o parte din gigacalorie, din banii de la buget, dar nu e o situație pentru termen lung”, a spus Florin Cîţu.

„Să ne gândim în paralel la un plan pe termen lung. Cum putem să folosim resurse pentru investiții sau ce acte normative sunt necesare”, le-a mai spus Cîțu primarilor de municipii.

El precizează că banii vor fi dați strict pentru subvenție, nu pentru amenzi ori pentru plăți restante.

„Această alocare o facem pentru subvenția la gigacalorie, nu pentru restanțe, amenzi. Asta nu vom face”, a subliniat premierul interimar.

Citește și: Nicuşor Dan aduce veşti bune bucureştenilor, dar tot este huiduit: „Am solicitat fonduri pentru a acoperi diferenţa de subvenţie la căldură” VIDEO