Probleme la Suceava. Unitatea mobilă a Spitalului Județean s-a defectat. Pacienții nu mai sunt internați temporar

Unitatea mobilă aflată în proximitatea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava s-a defectat și nu se mai poate asigura temperatura minimă necesară. Conducerea spitalului a decis ca pacienții să nu mai fie internați temporar.

RomaniaTV.net
24 nov. 2020, 18:06
Probleme la Suceava. Unitatea mobilă a Spitalului Județean s-a defectat. Pacienții nu mai sunt internați temporar

Probleme la Suceava. Decizia de a nu se interna pacienți în unitatea mobilă a fost luată de conducerea spitalului și se va aplica până la remedierea problemelor privind asigurarea încălzirii.

Citește și: Pelerinaj în județul Suceava. Credincioșii se pot ruga la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Conform conducerii SJU Suceava, în cursul zilei de sâmbătă, 21 noiembrie, la instalaţia de încălzire a unităţii mobile a apărut o defecţiune tehnică, ceea ce a condus la scăderea temperaturii ambientale, fără a fi posibilă menţinerea unei temperaturi adecvate, constante, deşi în acest sens s-au căutat soluţii.

Prin urmare, conducerea unităţii sanitare, s-a întrunit în şedinţă operativă și a decis, pentru siguranţa pacienţilor, transferarea acestora în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase şi iniţierea în regim de urgenţă a procedurilor de remediere a defecţiunii tehnice a instalaţiei de încălzire.

Probleme la Suceava. Reprezentantul firmei producătoare a unității mobile s-a prezentat la spitalul Suceava și a dat asigurări că problemele tehnice identificate sunt de fabricaţie şi urmează să fie remediate în cel mai scurt timp de firma producătoare.

„Până la remedierea situaţiei, conducerea unităţii sanitare a decis să nu interneze pacienţi în cadrul unităţii mobile”, se mai arată în comunicatul SJU Suceava.

În unitatea mobilă ATI erau internați 12 pacienți cu forme medi spre severe ale infecției cu coronavirus. Aceștia au fost transferați în secția de Boli Infecțioase a spitalului până la remedierea problemelor.

Unitatea de terapie mobilă a fost cumpărată cu banii strânși din donații, în campania inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, prin Crucea Roșie, și a fost adusă la spital în luna iunie. După efectuarea racordurilor la utilități, a fost dată în folosință în luna septembrie.

BILANȚ CORONAVIRUS 24 OCTOMBRIE

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv un copil. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

 

 

 


loading...