Probleme mari pentru Jean Uncheşelu, procurorul de casă a lui Kovesi. Parchetul ÎCCJ i-a deschis dosar penal, acuze grave DOCUMENTE

Parchetul General a deschis dosar penal pe numele lui Jean Uncheselu, dupa aparitia Notei interne a Biroului Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar, in care se dezvaluie ca procurorul DNA i-a cerut unui functionar sa achite 10.000 lei pentru a renunta la o contestatie la executare.

04 ian. 2024, 15:28

Procurorul DNA Jean Uncheşelu este cercetat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, dupa ce Coalitia Romanilor din SUA condusa de preotul Chris Terhes a formulat o plangere penala in care cere verificarea aspectelor detaliate intr-o nota interna a Biroului Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar (serviciului secret al MJ dupa desfiintarea SIPA in 2006) in care se specifica faptul ca Uncheselu i-ar fi solicitat unui functionar sa achite suma de 10.000 de lei pentru a se renunta la o contestatie la executare. Nota indicata de Chris Terhes in sesizare si depusa la PICCJ este din 9 iunie 2015 si are numarul „S 343” fiind declarata „Secret de serviciu”.

Klaus Iohannis a semnat decretele. Schimbări importante în funcţii cheie la început de an
Reprezentantii PICCJ au confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca Parchetul General il cerceteaza pe Jean Uncheselu in cadrul dosarului constituit ca urmare a sesizarii facute de Chris Terhes in data de 5 iulie 2017: „S-a primit sesizarea, a fost inregistrata si data spre competenta solutionare la Sectia de urmarire penala si criminalistica. Sesizarea a fost data in lucru la Sectie”.

Cercetarea lui Jean Uncheşelu, unul dintre procurorii pozitionati de-a dreapta Laurei Kovesi, conform sustinerilor sefei DNA, reprezinta o noua lovitura de imagine pentru DNA care, culmea, este data dinspre PICCJ.

Conform dezvaluirilor cuprinse in nota interna publicata de Chris Terhes, s-ar putea contura un dosar penal pe posibile fapte de abuz in serviciu, luare de mita sau trafic de influenta, iar procurorii PICCJ ar putea aprecia ca acest dosar este de competenta DNA.

 

Şi Victor Ponta l-a desfiinţat pe Jean Uncheșelu după ce a fost achitat în dosarul politic fabricat de acesta: „A comis un abuz despre care știa că e un abuz”

Victor Ponta l-a criticat dur pe Jean Uncheșelu după ce a fost achitat în dosarul politic fabricat de acesta: „A comis un abuz despre care știa că e un abuz”

Victor Ponta a spus adevărul despre Jean Uncheșelu, după ce a fost achitat în dosarul politic fabricat de procurorul DNA, sub mandatul Laurei Codruța Kovesi. Politicianul a transmis un mesaj dur după ce a aflat verdictul.

Procurorul DNA Jean Uncheșelu l-a trimis în judecată în mod abuziv pe Victor Ponta. Înalta Curte a pronunțat joi, 28 decembrie 2023, decizia definitivă în dosarul „Turceni-Rovinari”, fabricat pe vremea Laurei Kovesi, în care DNA i-a trimis în judecată pe fostul premier Victor Ponta și pe fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova

„Statul Roman, din Buget ( adica din taxele si impozitele de la cetateni) plateste , din pacate – asa cum plateste si pentru alte abuzuri comise de Portocala sau altii ca el! Pentru ca in acest caz Jean Uncheselu nu a comis o eroare, o greseala, o interpretare gresita sau a fost indus in eroare de o schimbare de legislatie sau o Decizie noua a CCR – el a comis un abuz despre care stia ca e un abuz, a îndeplinit un ordin de la Sefa lui stiind de la bun inceput ca ordinul este ilegal si ca toti oamenii acuzati sunt nevinovati.

Procurorul Uncheselu a fost su recompensat pentru îndeplinirea acestui ordin abuziv – a fost preluat la Parchetul European de catre Doamna Kovesi ( cea care i-a dat ordin sa faca dosarul contra mea , a lui Sorin Grindeanu si a altor politicieni “incomozi”) ; primeste lunar un salariu de mii de euro din bani europeni – si nu plateste din buzunarul sau nimic , plateste Statul Roman ca suntem fraieri si lasi!

Daca Uncheselu ar plati ceva de la el cu siguranta ar fi mai fricos cand e pus sa “execute” pe cineva ( l-am cunoscut si este un tip las si total nepregatit profesional) / daca Doamna Kovesi ar sti ca “soldatii” pe care ii pune sa fabrice dosare politice platesc daune din buzunarul probabil ca ar fi mai prudenta/ daca la Parchetul European ar aplica standardele profesionale obisnuite pentru orice procuror din Romania sau Europa l-ar concedia imediat pe Uncheselu. Din pacate – nimic din acestea nu se intampla ( inca)!

PS – inca astept scuze ( in privat) de le cei care mi-au cerut demisia pentru aceasta facatura de dosar – am invatat sa fiu rabdator”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.