Probleme pentru Adrian Minune. De ce riscă să piardă o sută de mii de euro

Adi Minune riscă să piardă 100.000 de euro. Curtea Supremă reia miercuri procesul deschis de Agenţia Naţională de Integritate, care îl acuză pe manelist că nu poate justifica banii obţinuţi în perioada în care era ‎consilier local în Ştefăneşti.

RomaniaTV.net
16 mart. 2016, 10:07
Probleme pentru Adrian Minune. De ce riscă să piardă o sută de mii de euro

În primă fază instanţa i-a dat dreptate manelistului acuzat că nu poate să justifice 100.000 de euro din declaraţia de avere, de pe vremea când era consilier local la Primăria din Ştefăneşti, însă ANI a contestat hotărârea.

Adrian Minune a declarat la România TV că de această problemă se ocupă contabilii şi avocaţii. „Eu sunt mai bogat decat Bill Gates fiindca am doua fete şi un băieţel, ceea ce mulţi nu au. Ma duc sa muncesc, imi platesc taxele asa cum trebuie; eu nu stiu decat sa cant, pe partea de contabilitate am contabili experti, am avocati care sa puna totul la punct in ceea ce fac eu cu justitia si atunci cand sunt chemat eu trebuie, ca orice cetatean al Romaniei, sa ma supun. Nu furam! Muncesc de pe timpul lui Ceausescu, de la 6-7 ani. Mai mult decat ANI nu exista altcineva sa imi controleze mie averea. Am fost controlat si cu ce se imbraca băiatul, ce mananca, de unde se imbraca baiatul, am raspuns ca se imbraca de la second hand cand nu am bani. A fost si el citat, băiatul de 8 anişori. Este foarte adevarat ca s-au gasit 100 de mii de euro pe care i-am justificat prin contractul unui apartament. Cand am fost consilier nu am stiut să completez acea declaraţie de avere, am scris altceva. Nu am scris muzicant liber profesionist, am scris consilier, altceva, niste prostii”, a declarat Adrian Minune.

Problemele lui Adrian Minune au început în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când era consilier local la Primăria din Ştefăneşti. În 2011, inspectorii ANI l-au verificat pe manelist şi au spus că au găsit o sumă de 100.000 de euro, care nu putea fi justificată.

Ulterior a fost sesizată Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a stabilit că suma de 100.000 de euro, care aparţinea lui Adrian Minune, nu a fost obţinută în mod ilicit. Cei de la ANI au făcut contestaţie, iar procesul a durat mai mult timp, pentru că dosarul s-a plimbat între instanţe.

Miercuri, 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a dat o primă decizie, adică a respins contestaţia formulată de ANI şi i-a dat câştig de cauză lui Adrian Minune. Decizia nu este definitivă.