Probleme severe pentru Nicușor Dan. I se pregătește „dosarul” primarului Capitalei

Nicușor Dan a ajuns pe marginea prăpastiei. Adversarii politici îi pregătesc un „dosar" edilului Capitalei.

12 iul. 2023, 10:24
Probleme severe pentru Nicușor Dan. I se pregătește „dosarul” primarului Capitalei
Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul a urcat în topul al celor mai bune oraşe din lume. Reacţie virală a lui Tudor Chirilă: "Ce glumă proastă, totuşi"”

Nicușor Dan a intrat în război cu PNL. În aproximativ două săptămâni, edilul Capitalei trebuie să răspundă unui aspru rechiziotiu politic realizat de membrii partidului de guvernare, cu atribuții la nivel local.

Controversele cu privire la Nicușor Dan s-au acutizat în ultimele săptămâni. Fondatorul USR a ajuns să fie criticat de către primarii din sectoarele 4 și 5, Daniel Băluță și Cristian Popescu Piedone. Dan este acuzat de ipocrizie și asumarea necuvenită a unor rezultate, de către Băluță, în timp ce edilul ieșit din închisoare susține că primarul pune în pericol viețile bucureștenilor, pentru că Dan nu eliberează avizele necesare toaletării copacilor și a defrișării celor uscați, care pică brusc, la orice adiere de vânt.

Scandalurile care au pus „bomboana pe colivă” se referă la anchetele penale declanșate de constatarea incompatibilității de către Agenția Națională de Integritate (ANI) și de falsurile reclamate de fostul arhitect-șef, respectiv acuzațiile de șantaj pentru plecarea unor funcționari din sistem.

Acuzații grave la adresa lui Nicușor Dan

Florentin Pandele, primarului Voluntariului, l-a luat și el în radar pe Nicușor Dan. A lansat mai multe acuzații grave, în contextul scandalului „Azilele Groazei”, însă fără a prezenta dovezi.

„Dacă bucureștenii, dacă poporul român, îi aleg în continuare pe creștinii ăștia, de fapt, pe ateii ăștia, înseamnă că ne merităm soarta! Dar nu voi sta cu mâinile în piept și pe românii să înțeleagă, pe cei care sunt români adevărați și care se gândesc la copii lor și care se gândesc la ei, să facă tot ce le stă în putință, să stea strâmb, să gândească drept. Este adevărat că au apă caldă bucureștenii, este adevărat că au primit nu știu câte mii de euro, este adevărat că a trimis acest individ miliarde de euro înafara României, s-au dus în Varșovia și alte capitale europene.

Rolul lui este foarte clar, a fost pregătit să distrugă Bucureștiul. Asta se întâmplă în România! Am citit în presă că miliarde de euro au plecat din București, s-au dus în alte capitale europene. Au fost societăți care au avut mii de angajați, Gabriela a gândit aceste societăți ca să aducă muncitori români, specialiști, ingineri, medici și au fost distruse. Ceea ce a făcut acest individ este jaf în România. Românii se fac că nu văd, presa se face că nu vede. Nicio problemă dacă o să rămân singurul care va purta, care va trâmbița aceste adevăruri, nu mă vor speria”, a declarat Pandele, la RTV.