Problemele cardiace ale bebeluşului pot fi descoperite înainte de naştere

Publicat: Luni, 16 Octombrie 2017 11:29 // Actualizat: Luni, 16 Octombrie 2017 11:29 // Sursa: romaniatv.net

Ecocardiografia fetală, vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebeluşului aflat în pântece, poate oferi cu o corectitudinea de 85% o diagnosticare a eventualelor afecţiuni cardiace.

Analiza, care se poate efectua din săptămâna a 16-a de sarcină, nu dăunează sub nici o formă mamei sau bebeluşului, iar operaţiunea nu este dureroasă şi durează aproximativ 20 de minute. În cazul în care calitatea imaginii nu este bună sau la pacienţii suspectaţi de o anomalie complexă acest termen este mai lung.

"Ecocardiografia fetală, care prezintă posibilitatea de analiză detaliată a legăturii dintre inima beleuşului cu structurile din interiorul burticii, structura atriumului, legătura dintre atrium şi valvele cardiace şi structura venelor, este folosită pentru stabilirea eventualelor afecţiuni cardiace şi asigură planificarea tratamentelor după naştere", explică prof. dr. Gayaz Akçurin, specialist în Cardiologie Pediatrică al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

Insuficienţa cardiacă a fătului sau anormalităţi evidente ale ritmului cardiac (creşterea sau scăderea numărului de pulsuri) sunt diagnosticate timpuriu prin ecocardiografia fetală şi pot fi luate sub control prin medicamente administrate mamei. Astfel, se asigură protejarea sănătăţii generale şi salvarea vieţii bebeluşului.

“Pe când anumite afecţiuni cardiace din naştere sunt uşor de diagnosticat încă din pântecele mamei, în unele situaţii poate fi dificilă punerea unui diagnostic precis. De exemplu, în unele afecţiuni dificultatea leziunii poate creşte odată cu sarcina. Prin această metodă, şansa de a pune un diagnostic corect bebeluşului din pântecul mamei, variază între 65% şi 90%, în funcţie de calitatea imaginii”, conchide doctorul Gayaz Akçurin, specialist în neurochirurgie la Grupul Internațional de Spitale Medical Park.

Citeşte şi Bolile cardiovasculare au simptome mai puţin cunoscute

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bebeluş ecocardiografie fetala probleme cardiace
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H