Problemele de sănătate ale lui Evgheni Prigojin, dezvăluite. Boala gravă de care s-a tratat criminalul rus

Noi controverse despre Evgheni Prigojin au fost lansate în presa din străinătate. Potrivit jurnaliștilor din Marea Britanie, criminalul rus a fost la un pas de moarte. 

13 iul. 2023, 09:02
Problemele de sănătate ale lui Evgheni Prigojin, dezvăluite. Boala gravă de care s-a tratat criminalul rus

Presa din Regatul Unit, care citează surse din Rusia, susține că liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a fost tratat o bună perioadă de timp pentru cancer la stomac.

„A avut cancer. Acum, creșterea tumorii pare să se fi oprit”, a declarat una dintre sursele anonime pentru presa, care este interzisă de Kremlin.

Cei care au lucrat sub conducerea lui Prigojin au sugerat că boala lui ar putea explica de ce mercenarul a făcut circul de o zi, revoltă armată eșuată împotriva Moscovei, de luna trecută.

Pentru a fi iertat de Putin, liderul de la Kremlin i-ar fi spus liderului Wagner să-i „aducă capul” lui Zelenski.

Cine este, de fapt, Evgheni Prigojin

Profilerul H. D. Hartmann a dat verdictul în cazul psihopatului rus, Evgheni Prigojin.

„Prigojin este născut în anul de grație 1961. Mama lui este de religie creștină, iar tatăl de religie iudaică. Au fost conflicte fundamentale în familie. Tatăl natural moare, mama se recăsătorește cu un antrenor de schi.

Prigojin nu a putut trece peste moartea tatălui natural și este extrem de violent și refractar la apariția celui de-al 2-lea tată. Ca să-l calmeze și să-i dea cât de cât un viitor, tatăl vitreg, antrenor, îi trimite la centrul olimpic de schi, construit de Uniunea Sovietică.

Face parte dintr-un grup restrâns, foarte elevat. Astfel, el speră să se înalțe. După moartea tatălui, primul șoc a fost faptul că de la 14-15 ani nu se mai înalță”, a declarat analistul politic, la Gândul.

Hartmann a amintit experiențele traumatizante prin care a trecut Prigojin, care au creat omul de azi –  a fost condamnat la 12 ani de pușcărie, însă în sistemul penitenciar sovietic a făcut 10 ani.

„I s-a redus sentința printr-un decret. Am citit dosarul pentru care a fost condamnat. Am avut acces la el întotdeauna. L-am citit, că citesc bine rusa (printre alte limbi străine). Violența lui s-a manifestat în următorul fel: face parte dintr-o grupare criminală care atacă oameni pe stradă sau intră în casele oamenilor. Asta era în 1982.

A intrat la Facultatea de Industrie Alimentară și Chimică, unde își cunoaște actuala soție. Mama lui este medic, dar nu este un medic cardiolog, ci epidemiolog. Deci, Prigojin a intrat într-o grupare criminală și atacă pe stradă. Cel mai violent dintre ei era el. Strângea victimele de gât ca să le amenințe că le omoară dacă nu-i oferă ceasul, inelul, banii etc. Să nu-mi spuneți mie că Putin nu știe dosarul. De ce l-a acceptat?”, a precizat H. D. Hartmann.