Procedura de infringement ce vizează Ungaria ar putea decide soarta ţării în următoarele decenii

Procedurile de infringement declanşate de Uniunea Europeană împotriva Ungariei, precum cele referitoare la politica migraţiei şi la vânzările de terenuri, ar putea decide soarta ţării în deceniile următoare, a declarat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban,

14 iul. 2017, 10:29
Procedura de infringement ce vizează Ungaria ar putea decide soarta ţării în următoarele decenii

Înaltul oficial al guvernului de la Budapesta a precizat că există şanse mari pentru înfiinţarea unui agenţii europene pentru imigraţie de către Comisia Europeană, care ar presupune „anularea dreptului unui stat membru de a decide cine poate locui pe propriul teritoriu”.

Janos Lazar susţine că ideile privind imigranţii au fost propuse de către miliardarul american George Soros, repudiat în mod public de către guvernul ungar, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Procedură de infringement împotriva Ungariei privind legea ONG-urilor cu finanţare străină

 „Guvernul nu va face niciun compromis care poate înrăutăţi securitatea ţării şi nicio concesie în legătură cu situaţia unei anumite persoane. Existenţa a jumătate de milion de imigranţi la graniţe este o chestiune de securitate”, a mai spus Lazar.

Joi, Comisia Europeană a anunţat lansarea a trei proceduri de infringement împotriva Ungariei: pentru legea privind transparenţa ONG-urilor finanţate din fonduri străine, pentru nerespectarea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene care a respins cerinţa ca notarii să fie cetăţeni maghiari şi pentru eşecul de a transpune corect normele europene privind certificarea mecanicilor de locomotivă în legislaţia naţională.