Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, duminică, pe străzile Capitalei

Mii de credincioşi şi preoţi romano-catolici şi greco-catolici din Bucureşti şi împrejurimi vor participa, duminică, la procesiunea cu relicva şi icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 oct. 2018, 09:11
Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, duminică, pe străzile Capitalei

Procesiunea organizată de Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti pe străzile Capitalei va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti, relevă sursa citată. Doi tineri vor purta în procesiune icoana, iar un preot va purta relicva.

Relicva constă în câteva picături de sânge ale Sfântului Papă şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti pe 19 mai 2011 de către cardinalul Stanislaw Dziwisz, actualmente arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea, relevă sursa citată.

La procesiune vor mai fi prezenţi Mihai Frăţilă, episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sf. Vasile cel Mare” din Bucureşti şi Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România, care va prezida Sf. Liturghie din Catedrala Sf. Iosif.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi la iniţiativa Nunţiaturii Apostolice în România, în amintirea vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a făcut-o în ţara noastră în anul 1999. Este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begio, precizează comunicatul.

Karol Wojtyla (Papa Ioan Paul al II-lea) s-a născut pe 18 mai 1920, la Wadowice, în Polonia. A fost ales papă în conclavul din octombrie 1978 şi a murit pe 2 aprilie 2005, la Vatican. Papa Francisc l-a declarat sfânt, pe 27 aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pe 22 octombrie a fiecărui an.