Procesul de corupţie al fostului şef al Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, strămutat

Procesul în care fostul şef al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova Viorica Oniga este judecată pentru corupţie a fost strămutat de la Tribunalul Prahova la Tribunalul Buzău, la solicitarea avocatului acesteia, care a invocat "sentimentul de ură" al comunităţii faţă de Oniga.
Romania TV
11 dec. 2013, 11:32
Procesul de corupţie al fostului şef al Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, strămutat

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au aprobat solicitarea Vioricăi Oniga de strămutare a procesului său de la Tribunalul Prahova la Tribunalul Buzău, decizia instanţei fiind definitivă.

Prin soluţia pronunţată, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti menţin în totalitate actele din dosarul care până acum s-a aflat pe rolul Tribunalului Prahova, au declarat reprezentanţi ai Curţii de Apel Ploieşti.

Potrivit Mediafax, fostul şef al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova Viorica Oniga, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, a solicitat strămutarea procesului său de la Tribunalul Prahova la o altă instanţă invocând, printre altele, mediatizarea excesivă a dosarului său. Astfel, în cererea de strămutare depusă la instanţă, avocatul Vioricăi Oniga susţine că imparţialitatea judecătorului dosarului ar putea fi „ştirbită” de mediatizarea excesivă a acestui caz.

Vezi şi: Un alt membru al Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnat la închisoare

Avocatul Vioricăi Oniga consideră că această mediatizare este „aptă să înfrângă prezumţia de nevinovăţie şi să lezeze iremediabil dreptul inculpatei de a beneficia de un proces echitabil” şi acuză că „opinia publică a fost alimentată frecvent de opinii politice şi juridice manifestate în cadru public, în care singura persoană vinovată de neregulile găsite la comisie a fost declarată Viorica Oniga”.

În cererea de strămutare, avocatul Vioricăi Oniga mai susţine că niciun judecător de la Secţia Penală a Tribunalului Prahova „nu este compatibil să judece cauza, având în vedere faptul că fiecare dintre magistraţi pe parcursul urmăririi penale a admis propunerile de arestare preventivă formulate succesiv faţă de o parte din inculpaţii trimişi în judecată”.

Avocatul lui Oniga mai invocă şi „sentimentul de ură şi dispreţ la adresa inculpatei” creat în rândul comunităţii locale, apărătorul spunând că Oniga este, „practic, deja condamnată” deşi până acum nu s-a pronunţat o decizie a instanţei în acest sens.

Viorica Oniga, de profesie medic, a fost trimisă în judecată în luna septembrie, alături de alte 12 persoane, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova.

Oniga este acuzată de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată. Printre inculpaţii trimişi în judecată în acelaşi dosar se numără Ioana Borcan, membru al comisiei de evaluare condusă de Viorica Oniga, Georgeta Neacşu,angajat al Administraţiei Serviciilor Social Comunitare din cadrul Primăriei municipiului Ploieşti şi Lucian Manea, asistent medical la Spitalul Municipal Ploieşti.

Inculpaţii din acest dosar sunt acuzaţi că au eliberat zeci de certificate de handicap pe bază de acte false, certificate în baza cărora beneficiarii au primit, fără a fi avut acest drept, indemnizaţiile prevăzute de lege, prejudiciul adus bugetului public în acest caz fiind de câteva milioane de lei.

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Alină Bădic, avertismente pentru zodii! Se schimbă tot în următoarea perioadă
Capital.ro
România, țintă pentru Armata RUSĂ. Ne salvează UNGURII: Nu vom permite!
Playtech.ro
Dumnezeule, ce și-a făcut la față! Imagini ȘOC cu Iulia Albu. ULUITOR cum arată acum
DailyBusiness
Salariu de 2500 de euro pentru români! Cine primește banii
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Sfaturi pentru zilele de caniculă. Cum să te răcorești fără aer condiționat
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă sărută de față cu avocații' 😲
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Vor să interzică definitiv în UE. Produsul care dispare complet din România: Sunt vieți în joc
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Coaliția va Stabili Miercuri Data Alegerilor Prezidențiale, spune Nicolae Ciucă
MediaFlux
NATO a pus ARMELE NUCLEARE în ALERTĂ! ÎNCEPE ARMAGHEDONUL?
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?