Procesul în care Karim Benzema riscă 5 ani de închisoare a început. Cum s-a desfăşurat prima zi a audierilor

Procesul în care Karim Benzema, este acuzat de „complicitate” într-un complot de extorcare de bani asupra fostului său coechipier Mathieu Valbuena a început miercuri, atacantul lui Real Madrid a lipsit de la audieri.

21 oct. 2021, 08:29
Procesul în care Karim Benzema riscă 5 ani de închisoare a început. Cum s-a desfăşurat prima zi a audierilor

Procesul, care va dura trei zile, se va concentra pe rolul lui Benzema într-un presupus complot alături de alți patru bărbați, pentru a extorca bani de la Valbuena. Totul a început când Valbuena i-a dat telefonul mobil lui Axel Angot, un om conectat la cercurile de fotbal din Franța , și i-a cerut să-i transfere aplicaţiile pe un telefon nou.

Angot a descoperit în telefon un videoclip cu caracter sexual explicit cu Valbuena, iar procurorii spun că Angot împreună cu un prieten, Mustapha Zouaoui, au venit cu un plan pentru a se apropia de fotbalist și au amenințat că vor face publice filmările dacă nu vor fi plătiţi, scrie The Guardian.

Angot și Zouaoui ar fi solicitat în cele din urmă ajutorul unuia dintre prietenii lui Benzema, Karim Zenati, care este acuzat că a primit ajutorul lui Benzema, ca „intermediar”, pentru a-l contacta pe Valbuena. Pe 6 octombrie 2015, la patru luni după începerea şantajului, Benzema ar fi mers la Valbuena și i-a spus că îl poate ajuta să „gestioneze” întreaga situaţie, încercând să-l convingă să plătească banii.

Citeşte şi Şoc în Liga Campionilor: Sheriff Tiraspol a bătut Realul la Madrid! Messi, primul gol pentru PSG

Karim Benzema a lipsit miercuri, în prima zi a procesului, el fiind titular marţie seara, în meciul pe care Real Madrid l-a câştigat cu Şahtior Doneţk, 5-0 în Liga Campionilor.

Primul care și-a ținut discursul în sala de judecată a fost Mathieu Valbuena. „Nu m-am gândit niciodată să dau bani ca acel videoclip să nu fie publicat. M-am simțit în pericol, iar primul meu instinct a fost să depun o plângere”, a spus acesta. Cât privește apărarea, primul acuzat care a venit în fața instanței a fost Younes Houass care a declarat că niciodată nu i-a cerut bani lui Valbuena pentru a nu publica filmarea, dar judecătorul și-a pierdut răbdarea. „De ce ai intervenit dacă nici măcar nu îl cunoșteai pe Valbuena? Să îi faci o favoare? Nu ai văzut că ești implicat într-o situație mai mult decât periculoasă? Încetează să te porți de parcă ești Maica Teresa„, a spus judecătorul, Singurul care a confirmat faptul că a fost pus la cale un șantaj a fost Axel Angot, care a mărturisit că dorea să obţină 25.000 de euro, pentru a acoperi o datorie.

Karim Benzema riscă până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro.