Procuratura: Vîntu deţine în continuare Realitatea Media

Potrivit unui material publicat de Hotnews.ro. detalii din referatul procurorilor  în dosarul Petromservice referitoare la acţionariatul companiei Bluelink Comunicazione, care deţine Realitatea Media, ridică semne de intrebare referitoare la adevăratul proprietar al televiziunii chiar şi după vanzarea acesteia, anunţată la inceputul lunii mai 2011.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 17:25
Procuratura: Vîntu deţine în continuare Realitatea Media

Procurorii sustin ca beneficiar real la Bluelink Comunicatione a ramas Sorin Ovidiu Vîntu, chiar si dupa intrarea lui Elan Schwartzenberg in companie ca actionar nominal in data de 29 aprilie 2011.

„Din declaraţiile depuse la deschiderea conturilor bancare şi din evidenţele departamentului de înregistrare a societăţilor din străinătate înscrisuri transmise de autorităţile judiciare cipriote în urma comisiei rogatorii internaţionale solicitate în cauză rezultă că toate companiile offshore prin intermediul cărora s-au realizat achiziţiile de acţiuni şi fraudarea patrimoniului S.C. Petromservice S.A. sunt controlate de Vîntu Sorin Ovidiu şi Ţurcan Octavian, care au contribuit astfel în mod nemijlocit la săvârşirea infracţiunii de delapidare. Astfel, din înscrisurile menţionate rezultă date cu privire la acţionarii şi directorii nominali, precum şi cu privire la beneficiarii reali ai companiilor implicate în faptele descrise anterior” se arată în referatul procurorilor.

Contactat de siteul citat, Elan Schwartzenberg a negat afirmaţiile din dosar. “Cu regret trebuie sa-i contrazic pe domnii procurori, vehement, in trei subiecte (…) Sunt acţionar cu 92%; directorul firmei sunt eu – exista si la Registrul Comertului; nu avem cont in Cipru.”

Mai multe pe Hotnews.ro