Procuror: Adrian Năstase a tras un singur foc, glonţul s-a găsit la faţa locului

În urma cercetărilor efectuate la reşedinţa lui Adrian Năstase, anchetatorii au stabilit că "foarte probabil" acesta a tras un singur foc de armă în încercarea de a-şi pune capăt zilelor, glonţul fiind găsit la faţa locului.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 00:27
Procuror: Adrian Năstase a tras un singur foc, glonţul s-a găsit la faţa locului

Un echipaj de la poliţia judiciară, unul de la criminalistică şi un procuror au efectuat cercetări în locuinţa fostului premier Adrian Năstase, care a încercat să împuşte chiar înainte de a fi ridicat şi dus în arest, după condamnarea din procesul „Trofeul Calităţii”.

La finalizarea cercetărilor, procurorul Valentin Horia Şelaru a acceptat să discute cu presa, însă a evitat să dea prea multe detalii despre anchetă.

„În cursul serii de ieri (miercuri, n.r.) am fost anunţaţi de către conducerea Poliţiei Române cu privire la faptul că în acest imobil domnul Năstase Adrian ar fi încercat să se sinucidă. Am constituit un dosar penal şi am efectuat cercetări la faţa locului. Au fost ridicate mai multe obiecte descoperite, obiecte specifice unei asemenea anchete, între care şi o armă de foc, un revolver, deţinută în mod legal. Putem afirma în acest moment, la finalizarea cercetării la faţa locului, că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă. Proiectilul a fost găsit la faţa locului„, a explicat procurorul, refuzând să dea mai multe detalii despre anchetă.

Un alt procuror prezent la faţa locului a dezvăluit că arma cu care s-a împuşcat Adrian Năstase este un revolver Smith&Wesson.