Procuror clujean, cercetat disciplinar pentru comportament SUBURBAN în timpul anchetelor

Un procuror de la Cluj este verificat de Inspecția Judiciară pentru comportament nepotrivit în timpul anchetelor. Deși nu s-au dat detalii, un clip a ajuns în presă și în el se aude cum procurorul Laura Grădină vorbește ca la ușa cortului.

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 12:27
Procuror clujean, cercetat disciplinar pentru comportament SUBURBAN în timpul anchetelor

Procurorul Laura Grădină, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a fost înregistrată în timp ce folosea un limbaj suburban într-o discuţie cu un bărbat. Magistratul îi spunea acestuia că dosarul „nu este o lăbăreală” și că „Te bag în p… m …, cretinule!”.

Inspecția Judiciară a dispus sesizarea Secției de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie stiridecluj.ro. „În exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat”, precizează Inspecția Judiciară.

Procurorul șef adjunct de la Parchetul Judecătoriei Cluj Napoca, Claudiu Boțogan, a spus că „este o acțiune a CSM” şi că nu poate comenta situaţia.

Inspecția Judiciară a catalogat comportamentul procurorului Laura Grădină ca fiind „nedemn”. „Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus, prin rezoluţia din 27 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de doamna GRĂDINĂ Laura, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c) – „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii ” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu,prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză”, se arată în raportul IJ.

Pe banda audio, însă, lucrurile sunt de câteva ori mai grave.

Comportamentul procurorului a fost reclamat de mai mulți polițiști. Un comisar șef din Cluj-Napoca, șeful unei secții de Poliție, a relatat un dialog cu procurorul în care s-a spus: „Te bag în p… mătii, tâmpitule”.

Un alt polițist a fost întrebat de procuror unde sunt polițiștii judiciariști, iar când a răspuns că sunt în ședință, Lauda Grădină i-ar fi spus: „Unde sunt restul de oameni, fac o felație pe undeva?”.

Un alt polițist a declarat că magistratul i-ar fi spus nici mai mult, nici mai puțin că: „Ce vrei, să vin să vă s… p…?”.

În clipul audio atașat, Laura Grădină s-a enervat la culme când una dintre persoanele implicate care i-a spus că nu mai ține mine amănunte pentru că au trecut cinci ani de la producerea faptei. „Somn ușor din momentul ăsta. Somn ușor sau vă scot afară. Deci … este așa o lăbăreală simplă dosarul ăsta? Contestați pe toată lumea, contestați toate probele din dosar. Dumneavoastră aveți un tupeu inimaginabil. Dvs. nu aveți proprietatea cuvintelor, pe bune. Domnule, somn ușor, dacă mă învățați să interpretez probele”, a strigat procurorul.