Procuror general Augustin Lazăr, replică pentru Camen Dan: Procurorii Secţiei parchetelor militare efectuează o anchetă imparţială

Publicat: Luni, 24 Septembrie 2018 15:40 // Actualizat: Luni, 24 Septembrie 2018 15:40 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Carmen Dan a avut luni o primă reacție după ce șeful, prim-adjunctul Jandarmeriei şi şeful Jandarmeriei Capitalei au fost puși sub urmărire penală în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august. Carmen Dan a calificat acţinea Parchetului drept "o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice". În replică, procurorul general Augustin Lazăr a declarat că "procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe". 

"Ca urmare a solicitărilor primite din partea reprezentanților mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu afirmațiile lansate în spațiul public de un membru al executivului potrivit cărora în cauza penală mai sus menționată este vorba de o "încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului şi anume Jandarmeria Română", precum și de o "presiune prin care un şef de stat îi trasează procurorului general nişte sarcini", Biroul de informare și relații publice face următoarele precizări:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, asigură opinia publică asupra faptului că procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe. Totodată, procurorul general al PÎCCJ dorește să transmită un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor de caz, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalității, prezumției de nevinovăție și aflării adevărului", se arată în comunicatul Ministerului Public.

Ministrul Carmen Dan a avut luni o primă reacție după ce șeful, prim-adjunctul Jandarmeriei şi şeful Jandarmeriei Capitalei au fost puși sub urmărire penală în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, Parchetul transmiţând că ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal.

„Nu văd în această acțiune decât o altă acțiune de intimidare a unei instituții fundamentale a statului, și anume Jandarmeria Română, care are atribuții importante în asigurarea ordinii publice", a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Șefii Jandarmeriei și cei care au coordonat protestele din 10 august au fost puși sub acuzare de Parchetul General, secția Militară. Este vorba despre maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş și Cătălin Sindile. Toți au calitatea de suspecți.

Procurorii militari spun că ordinul de evacuare a pieţei în noaptea protestelor a fost emis prin încălcarea legii. Vinovat, potrivit procurorilor, ar fi Laurenţiu Cazan, care este acuzat că a falsificat ora semnării actului. Despre ceilalți doi, anchetatorii spun că au participat nelegal la conducerea operațiunilor și că l-au ajutat pe Laurențiu Cazan să pună în aplicare ordinul de intervenţie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 sep 08:32
Răspunde | Votează email 0 email
barabula
"efectuează o anchetă imparțială" Serios? Dar cei care au dat cu caramizi si cu sticle incendiare, cand vor fi cercetati? Cand vor fi cercetati cei care au atacat pe Valer Dorneanu? Si tu nemernicule, presul lui Kovesi, vi sa ne ti discursuri de "impartialitate"! RUSINE!
24 sep 16:24
Răspunde | Votează email 0 email
serj
procurorul cimpanzeu
1
EUR
4.7601
RON
23 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H