Procurori de la SIIJ, în control la DNA Oradea

Procurorii de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie pregătesc un control de amploare la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Oradea unde vor audia zeci de martori în dosarul procurorului Ciprian Man şi al celorlalţi procurori DNA. Asta după ce în spaţiul public au apărut înregistrări din timpul unei şedinţe în care se cerea calmarea judecătorilor incomozi.

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 08:44
Procurori de la SIIJ, în control la DNA Oradea

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. De altfel, mai mulţi procurori DNA Oradea au fost audiaţi în această cauză.

Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”. Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, de la DNA Oradea.