Procurorii care au soluţionat dosarele lui Bercea Mondial, VERIFICAŢI de Parchetul General

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnaţi, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost cercetat şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse de procurori.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 16:59
Procurorii care au soluţionat dosarele lui Bercea Mondial, VERIFICAŢI de Parchetul General

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, măsura a fost luată după ce în spaţiul public au apărut referi cu privire la existenţa unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curţii de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracţiuni comise de Sandu Anghel.

„Având în vedere referirile din spaţiul public, cu privire la existenţa unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curţii de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracţiuni comise de numitul Sandu Anghel, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În exercitarea atribuţiilor prevăzute de art. 64 alin. 3, art. 65 alin. 3 şi art. 72 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnaţi, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care sus-numitul a fost cercetat şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse de procuror”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Săptămâna trecută, CSM a dispus efectuarea unor verificări de către Inspecţia Judiciară la Parchetele din Dolj şi Olt în legătură cu modul în care procurorii au efectuat urmărirea penală şi au instrumentat 28 de dosare deschise pe numele lui Sandu Anghel.

„În şedinţa din data de 17.07.2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, cu unanimitate de voturi, efectuarea unor verificări de către Inspecţia Judiciară, potrivit competenţelor conferite de lege, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Serviciul Teritorial Craiova şi Biroul Teritorial Olt ale DIICOT, precum şi la Serviciul Teritorial Craiova al DNA, în ceea ce priveşte respectarea normelor de procedură în efectuarea urmăririi penale sau a supravegherii cercetărilor penale în cauzele privindu-l pe Sandu Anghel, înregistrate şi soluţionate în perioada 2006 la zi, inclusiv din perspectiva respectării termenelor rezonabile, precum şi pentru efectuarea unei analize a modalităţilor de sesizare în aceste cauze”, se arăta într-un comunicat al CSM.

Citeşte şi Aproximativ 30 de dosare ale lui Bercea Mondial, identificate de Parchetul Curţii de Apel Craiova